7. februar: Ydmygelse

Emil andagt 07,02,15

YDMYGELSE

Den, der ophøjer sig selv, skal ydmyges, og den, der ydmyger sig selv, skal ophøjes. (Matt 23:12)

Dette vers er der prædiket utrolig meget ud fra, og det er til stadighed et vers som vi må smage på og grunde over. Helt afgørende for at forstå disse vers er spørgsmålet: Hvad vil det sige at ophøje sig selv, og hvad vil det sige at ydmyge sig selv? Ophøjer jeg mig selv hvis jeg skubber mig frem for at komme først ind gennem dørene? Eller ophøjer jeg mig selv ved at fortælle andre hvad jeg er god til? Hvis jeg ydmyger mig selv betyder det så at jeg skal bære de andres tasker eller at jeg skal acceptere at jeg skal rydde op efter de andre. Eller at jeg lægger låg på mine kvaliteter?

Når Jesus taler om ydmyghed, ligger der et lag som hedder, hvad har du at være stolt af? Ydmyghed er ikke at jeg ikke kan være stolt af mine kvaliteter. Det er det vi i Danmark kalder Jantelov. At være ydmyg, i Jesu øjne, handler om hvad du kan prale med overfor Gud på dommens dag. Den som den dag ophøjer sig selv, vil blive grundigt ydmyget, men den som ydmyger sig selv og erkender, at han i sig selv intet har at prale med over for Gud, han skal ophøjes i Jesus. Det er hvad Jesus mener med at ydmyge sig, og ophøje sig

Bibellæseplan: Matt 23:1-12; 1Mose 48; Sl 38

Lignende indlæg:

  • 11. Oktober: Gud har gjort dig duelig GUD HAR GJORT DIG DUELIG Tak med glæde vor Fader, som har gjort jer duelige til at få del i de helliges arv i lyset (Kol 1:12) Halleluja! Så bliver det ikke meget klarere. Det er […]
  • 10. Oktober: Bekymringer BEKYMRINGER Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. (Fil 4:6) Det er noget af det allermest naturlige og normale […]
  • 9. Oktober: Himmellegemet HIMMELLEGEMET Han skal forvandle vort fornedrede legeme og give det skikkelse som hans herliggjorte legeme med den kraft, hvormed han kan underlægge sig alt. (Fil 3:21) Glæder du dig […]
  • 8. Oktober: I tillid til Herren I TILLID TIL HERREN Men i tillid til Herren stoler jeg på, at jeg også selv snart skal komme. (Fil 2:24) Når jeg skal ud på en rejse, længere eller kortere, så skal jeg købe en billet. […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development