7. februar: Ydmygelse

Emil andagt 07,02,15

YDMYGELSE

Den, der ophøjer sig selv, skal ydmyges, og den, der ydmyger sig selv, skal ophøjes. (Matt 23:12)

Dette vers er der prædiket utrolig meget ud fra, og det er til stadighed et vers som vi må smage på og grunde over. Helt afgørende for at forstå disse vers er spørgsmålet: Hvad vil det sige at ophøje sig selv, og hvad vil det sige at ydmyge sig selv? Ophøjer jeg mig selv hvis jeg skubber mig frem for at komme først ind gennem dørene? Eller ophøjer jeg mig selv ved at fortælle andre hvad jeg er god til? Hvis jeg ydmyger mig selv betyder det så at jeg skal bære de andres tasker eller at jeg skal acceptere at jeg skal rydde op efter de andre. Eller at jeg lægger låg på mine kvaliteter?

Når Jesus taler om ydmyghed, ligger der et lag som hedder, hvad har du at være stolt af? Ydmyghed er ikke at jeg ikke kan være stolt af mine kvaliteter. Det er det vi i Danmark kalder Jantelov. At være ydmyg, i Jesu øjne, handler om hvad du kan prale med overfor Gud på dommens dag. Den som den dag ophøjer sig selv, vil blive grundigt ydmyget, men den som ydmyger sig selv og erkender, at han i sig selv intet har at prale med over for Gud, han skal ophøjes i Jesus. Det er hvad Jesus mener med at ydmyge sig, og ophøje sig

Bibellæseplan: Matt 23:1-12; 1Mose 48; Sl 38

Lignende indlæg:

  • 8. februar: Hvad vil du gøre? HVAD VIL DU GØRE? Slanger! Øgleyngel! Hvordan vil I undgå at blive dømt til Helvede? (Matt 23:33) Jesus stiller farisæerne et enormt provokerende spørgsmål. Hvordan vil I undgå at […]
  • 4. februar: Hovedhjørnestenen HOVEDHJØRNESTENEN Jesus sagde til dem: «Har I aldrig læst i Skrifterne: Den sten, bygmestrene vragede, er blevet hovedhjørnesten. Det er Herrens eget værk, det er underfuldt for vore […]
  • 2. februar: Herre, Davids søn HERRE, DAVIDS SØN Skaren truede ad dem for at få dem til at tie stille; men de råbte bare endnu højere: »Forbarm dig over os, Herre, Davids søn!« (Matt 20:31) Salmen ”Amazing Grace” […]
  • 3. februar: Judas ansvar JUDAS ANSVAR Jeg står inde for ham; du kan kræve mig til regnskab for ham.(1Mose 43:9) Der er en linje i Bibelen, og et forbillede på Jesus, som ikke bliver fulgt så ofte. Mange har […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development