Kirkesamfund varsler Israel boykot

boykot

Den presbyterianske kirke i USA, en protestantisk trosretning med næsten 2 millioner medlemmer, har besluttet at boykotte virksomheder, der er aktive i de israelskokkuperede områder på Vestbredden.

Under en afstemning besluttede kirkesamfundets ledelse at trække deres investeringer ud af de tre selskaber Caterpillar, Hewlett-Packard og Motorola. Årsagen er, at de tre virksomheder tilbyder deres tjenester til israelske soldater og bosættere i de okkuperede områder.

Kirkesamfundets mener, at Caterpillar supplere den israelske hær med bulldozere der bruges til at ødelægge palæstinensiske hjem, rasere palæstinensiske olivenlunde og baner vejen for den israelske mur på Vestbredden.

Hewlett-Packard forsyner ifølge den presbyterianske kirke, blandt andet Israel med elektroniske systemer, der anvendes ved vejspærringer, samt med kommunikationsudstyr, der anvendes til at håndhæve flådeblokade af Gaza-striben.

Motorola Solutions ”levere militær kommunikation og overvågningssystemer til de ulovlige bosættelser” lyder det fra kirkesamfundet

En talsmand for presbyterianerne udtaler:

Beslutningen om at trække vores investeringer afspejler på ingen måde andet end kærlighed til det jødiske og palæstinensiske folk

Kirkesamfundet fastholder sin støtte til både Israel og oprettelse af en palæstinensisk stat.

Kilde: http://www.dagen.no/Nyheter/21/06/2014/Kirkesamfunn_varsler_Israel-boikott-84030

Lignende indlæg:

The following two tabs change content below.
Skriften

Nyeste indlæg af Skriften (se alle)

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development