Paves blod stjålet fra kirke

paven

En guldbeholder med den afdøde Pave Johannes Poul II’s blod er blevet stjålet fra en lille kirke i bjergene nær Rom.

Blodet, der blev gem efter mordforsøget på paven tilbage i 1981, var bestemt til at blive et relikvie, da paven er sat til at blive helgen-kåret senere i år.

Ud over pavens blod tog tyvene desuden et forgyldt kors. Kirkens bestyrer Franca Corrieri udtaler:

– På en måde er en person blevet kidnappet.

Hun spekulere i om tyvene vil kræve en løsesum for det stjålne blod, men tyvene har endnu ikke kontaktet kirken. Politiet undersøger sagen.

Skriften.net tilføjer: ak ja hvilke problemer har man ikke med den ubibelske skik omkring relikvier?

Kilde: http://www.mx.dk/nyheder/global/story/30743617

Lignende indlæg:

Tagged with:     ,

3 kommentarer

  • Skriften

   Hverken i beretningen om Elisas knogler (2Kong 13:20-21) eller beretningen om Paulus’ tørklæder eller bælter (Apg 19:11-12) får vi at vide vi skal ‘ærer’ relikvier (Katolsk katekismus s. 259-261) Frelsen og æren og magten er vor Guds (Åb 19:1)

   Problemet med relikvier, som Gud har og kan bruge til at udfører undere 🙂 er at selve relikviet kan blive genstand for ‘ærer’ og ’tilbedelse’ – som tilfældet var med kobberslangen (4Mose 21:1-9) der blev til afgudsdyrkelse for Israel og derfor måtte ‘knuses’ (2Kong 18:4)- frem for at det er Gud der får al ære og tilbedelse.

   Jesus sagde »Følg mig, og lad de døde begrave deres døde.« (Matt 8:22)

   Håber du har det godt Kristoffer 🙂

   • Kristoffer Sloth-Kristensen

    Hej Nicki, Tak jeg har det fint – skal læse jura fra september i Aarhus.

    Nåh men tilbage til knoglerne. Du siger det selv! Jesus identificere sig på en meget radikal måde med “disse mine mindste” Både fra verdensdommen i matt. kap. 25, v.45 også fra Pauli omvendelse identificere Jesus sig med sin Kirke som var de ét (Forøvrigt hvad den katolske kirke lære – nemlig at Kirken er Jesu Kristi mystiske legeme) Det er det helgener er til for – de viser noget om Jesus – Det er derfor man læser helgenberetninger – det er vidnesbyrd om hvad Gud har udvirket i deres liv. Til inspiration for alle mennesker af god vilje. Vi hører fra salmernes bog salme 19, at hvælvingen beretter om Hans hænders værk! Vidunderlige ord! Vi, som mennesker skabt i Guds billede beretter også om Hans hænders værk – Så når vi takker og lover Gud for Hans helgener – så takker og lover vi Gud.

    Forøvrigt så er citatet fra Matt 8:22 vel netop et godt eksempel på det modsatte. – Kan de døde begrave de døde – nej vel – Så det er vel fordi Jesus mener, dem som er døde for synden! – altså dem der ikke har liv i sig – Jesu Kristi eget liv.

    Men for helgener er det vel lige modsat – de er ikke døde for Gud, de lever nemlig Evigt! Som vi andre forøvrigt også har chancen for – Hvis vi vil tage vort kors op og følge Ham.

    Jeg håber du og din lille familie har det godt, i Korsets skygge – er i tilbage i Jylland?

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development