Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 13-14/9 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Indiske ”spirituelle lærer” Sri Sri Ravi Shankar i Christianskirken i København.
Christianskirken i København har inviteret Sri Sri Ravi Shankar på besøg i denne weekend. Kirken præsenterer arrangementet som ”en enestående chance for at møde en af verdens største spirituelle ledere”. Også tidligere har den stedlige sognepræst Flemming Pless inviteret til tværreligiøse aktiviteter i kirkerummet. I 2012 foregik DR’s nytårsgudstjeneste i Christianskirken med efterfølgende hilsner fra en imam, buddhist og rabbiner.

På en katolsk skole er et tørklæde hverken påbudt eller et problem
I 9.z. på Sankt Ansgars Skole på Nørrebro er 15 ud af 21 elever muslimer. Eleverne oplever, at der er plads til forskellighed på den katolske privatskole og har ingen problemer med at gå med i kirke

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Salget af narkotika blomstrer på internettet
De digitale narkomarkeder lever i bedste velgående. Efter at myndighederne har lukket den markedsdominerende Silk Road, er et væld af nye netsider åbnet med et endnu større udbud af stoffer end tidligere

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Uenighed om Danmark er i krig med IS
Venstre mener, at Danmark er i krig med Islamisk Stat, efter at USA lørdag erklærede krig mod bevægelsen. Det kan få juridisk betydning i forhold til retsforfølge herboende IS-krigere, der vil kunne blive dømt for landsforræderi. Dansk Folkeparti siger ligeledes til Jyllands-Posten, at partiet vurderer, at Danmark er i krig, mens Konservative derimod ikke mener, at man kan kategorisere den nuværende kamp mod IS som en regulær krig.

Danmark bliver mindst tre år længere i Afghanistan
Selv om afghanerne ved årsskiftet overtager det fulde ansvar for deres egen sikkerhed, planlægger Danmark at have hele 160 soldater udstationeret i Afghanistan i de kommende år. Samtidig lægger et flertal i Folketinget op til at forlænge den danske helikoptermission i det nordlige Afghanistan.

Islamisk Stat: Vi har halshugget et britisk gidsel
Den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat har frigivet endnu en video, hvor et gidsel bliver halshugget, skriver flere medier. Der menes at være tale om den britiske nødhjælpsarbejder David Haines.

Australien sender 600 soldater i kamp mod Islamisk Stat
Som det første land i en ny amerikanskledet koalition, der skal bekæmpe Islamisk Stat (IS), har Australien nu offentliggjort flere detaljer om sit bidrag til missionen. Der er tale om 400 soldater fra luftvåbnet og 200 specialstyrker.

Syrien dræber 17 i luftangreb mod Islamisk Stat
Fly fra det syriske luftforsvar angreb lørdag morgen en lejr tilhørende Islamisk Stat og dræbte mindst 17 fra den militante bevægelse. Angrebet fandt sted i Syrien, oplyser en syrisk aktivistgruppe.

”Sharia-Politi” patruljerer nu i flere byer
Det har vakt stor opstandelse i Tyskland, at en gruppe rabiate islamister patruljerede i byen Wuppertals gader. Gruppen antastede forbipasserende på gaden og påtalte eventuel adfærd, som de anså for uislamisk. De gik også ind i butikker, på værtshuse og dansesteder og advarede indehaverne mod at servere alkohol og spille musik.

Ny gruppe af IS-sympatisører har etableret sig på dansk grund
En gruppe yderligtgående islamister har ifølge Ekstra Bladet etableret sig i Danmark under navnet Millatu Ibrahim. Gruppen har offentliggjort en video fra Gjellerupparken ved Aarhus, hvor de tager afstand fra det danske demokrati.

IS fortsætter barbarisk propaganda
Truer med, at endnu en nødhjælpsarbejder bliver halshugget, hvis ikke den britiske premierminister David Cameron opgiver at bekæmpe Islamisk Stat

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Danskere bliver nægtet indrejse i Israel
Det hænder med jævne mellemrum, at danske statsborgere bliver afvist i paskontrollen i Israel uden yderligere forklaring. Udenrigsminister Martin Lidegaard afkræver nu et svar fra israelerne.

700.000 børn vender tilbage til skolen i Gaza
Skoleåret startede først søndag i Gazastriben, da 700.000 børn vendte tilbage til skolen efter en forsinkelse på to uger grundet de ødelæggelser, der blev forårsaget af den 50 dage lange konflikt mellem Israel og palæstinenserne.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Nordkorea idømmer amerikaner seks år i arbejdslejr
En domstol i Nordkorea har idømt amerikaneren Matthew Miller seks år i en arbejdslejr. Det oplyser det statslige nordkoreanske nyhedsbureau KCNA. Det fremgår ikke, hvilke anklager amerikaneren står overfor. Der er ikke noget nyt i forbindelse med dommen om en anden fængslet med amerikansk pas, James Fowle. Fowle blev anholdt i maj, efter at han havde efterladt en bibel på et toilet.

Norge er dømt ude af Kina – Danmark er inde
Kina har netop aflyst norsk erhvervsfremstød, mens Danmark har diplomatisk stjernestatus i Kina. Danmark har været på 44 ministerbesøg de seneste fire år. Norge nul.

MAGOG (1Mose 10:2)

Nu går russerne efter Ikea
McDonald’s, Carlsberg, Coca Cola og Adidas er alle store internationale virksomheder, der oplever, hvordan krisen mellem Vesten og Rusland påvirker deres forretningsmuligheder i Rusland. Og nu er turen så kommet til den svenske møbelgigant Ikea. Torsdag vedtog EU og USA yderligere sanktioner mod Rusland pga. konflikten i Ukraine. Og bare få timer efter ransagede russerne Ikeas kontor i Khimki, som ligger nordvest for Moskva. Det skriver flere internationale medier.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Ukraine får rygklap af EU
Få timer efter at EU havde indført en ny runde sanktioner mod Rusland, mødtes EU’s kommissionsformand José Manuel Barroso med den ukrainske præsident Petro Porosjenko i Kijev for at understrege det tætte forhold mellem parterne og sende sin uforbeholdne støtte til Ukraine.

USA vil have FN-resolution mod hellige krigere
Den amerikanske regering lægger op til et større internationalt samarbejde om de personer, der rejser til eksempelvis Syrien for at kæmpe på Islamisk Stats side.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development