Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner
For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog mange koner – nogle var i forvejen gift Mormonerne i USA har altid benægtet det. Men nu indrømmer organisationen, at dens stifter og profet, Joseph Smith, gennem sin livstid tog op mod 40 koner. Flere af kvinderne var i forvejen gift med andre mænd, og en var blot 14 år gammel, da hun blev smedet sammen med Smith. Den overraskende afsløring fra mormonerne, også kendt som Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, er led i en ny serie onlineessays, som har til formål at udvise større åbenhed omkring dens nogle gange problematiske historie og praksisser. Andre essays behandler emner såsom det nu ophævede forbud mod sorte præster, og tidligere dette efterår offentliggjorde kirken en fire minutter lang video, der forklarer, hvorfor mange mormoner bruger særligt ”helligt” undertøj. Mormonkirkens officielle historiker, Steven Snow, forklarer i avisen New York Times, at kirken er ”nødt til at være sandfærdig” i en tid, hvor mormoner stadig oftere støder på foruroligende påstande om deres tro på internettet.

Kirkernes Verdensråds klimaansvar
Kirkernes Verdensråd, der repræsenterer over en halv milliard kristne i 150 lande, besluttede for nylig, at rådet vil droppe alle sine investeringer i fossile brændsler som kul, olie og gas. Og kirkelige organisationer verden over er allerede begyndt at udfase deres investeringer i den sorte energi. Fra USA har det blandt andet lydt, at man dropper investeringerne, fordi ’klimaforandringerne udgør en katastrofal trussel og at vi som forvaltere af Guds skaberværk simpelthen må handle.’

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Efterårsvejr koster flere personer livet i Europa
Ekstremt vejr har i weekenden forårsaget ulykker i Schweiz, Italien og Frankrig. Mindst to mennesker blev dræbt og fire blev kvæstet, da en boligblok søndag blev ramt af et jordskred i Ticino i det sydlige Schweiz. I Italien mistede en ældre mand og hans barnebarn livet, da deres hus i Cerro di Laveno, nær den schweiziske grænse styrtede sammen ved et jordskred lørdag aften. I Frankrig blev mindst seks personer dræbt under en storm lørdag.

Holland advarer mod farlig fugleinfluenza
De hollandske myndigheder har søndag identificeret en “meget smitsom” variant af fugleinfluenza på en kyllingefarm i den centrale del af landet. I en erklæring siger regeringen, at den fundne variant af sygdommen er fatal for kyllinger, og at den kan overføres til mennesker. Myndighederne siger, at 150.000 høns vil blive tilintetgjort, efter at der er konstateret fugleinfluenza på en kyllingefarm i Hekendorp. Tidligere har udbrud af fugleinfluenza i Europa og Asien inficeret mennesker og skabt frygt for en større epidemi.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Islamisk Stat hævder drab på endnu et vestligt gidsel
Islamisk Stat (IS) forfærder og chokerer omverdenen, hver gang terrorbevægelsen lægger en video på nettet af et gidsel, der får halsen skåret over. Søndag blev den 26-årige amerikanske nødhjælpsarbejder og tidligere soldat Peter Kassig angiveligt de militante islamisters femte vestlige offer, efter den amerikanske journalist James Foley som det første udenlandske gidsel blev offentligt likvideret i august.

Islamister: Du er skyldig til det modsatte er bevist
En ny FN-rapport tegner et dystert billede for lokalbefolkningen, der bor i områder kontrolleret af Islamisk Stat. Cigaretrygning kan betyde amputaion af dine fingre – flirter man med det modsatte køn, kan det koste dit liv. “Du er skyldig, med mindre du kan bevise din uskyld”. Sådan beskriver syriske flygtninge det retssystem, der eksisterer i områder kontrolleret af Islamisk Stat, ISIS, som de er flygtet fra. Ordet retssystem er imidlertid en overdrivelse. Mange af de syriske flygtninge beretter om tilfældige henrettelser af civile uden en tilstrækkelig retssag. Det viser en ny rapport om civilbefolkningens liv under ISIS i Syrien. Rapporten er udarbejdet af en uafhængig kommission og udgivet af FN på baggrund af mere end 300 interviews med mænd, kvinder og børn, som er flygtet fra ISIS-kontrollerede områder.

USA: VM-vært giver fripas til terrorister
To personer, der har støttet terroraktioner økonomisk, bor i Qatar – vært for VM-slutrunden i 2022 – uden at blive retsforfulgt. Sådan lyder anklagen fra det amerikanske finansministerium ifølge det britiske medie The Telegraph, der er kommet i besiddelse af en udskrift fra et møde afholdt i Washington.

Tvivl om deadline for iranske atomforhandlinger
Verdens vigtigste magter synes indstillet på at forlænge fristen for at nå en aftale om Irans atomprogram ud over den fastsatte deadline den 24. november. Efter tre dages forhandlinger i Oman uden det store gennembrud fortsætter forhandlingerne tirsdag i Wien mellem præstestyret og den såkaldte P5 + 1 gruppe, dvs. de fem permanente medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd samt Tyskland. »Terrorregimet i Teheran må ikke få lov til at blive en atommagt,« sagde den israelske leder, Benjamin Netanyahu forleden.

Dansk islamisk forening sat på arabisk terrorliste
Det Islamiske Forbund i Danmark, der holder til i det nordvestlige København, er at finde på en ny terrorliste fra De Forenede Arabiske Emirater (UAE), hvor i alt 85 muslimske organisationer og foreninger sættes i forbindelse med terror. Helt uforstående, lyder reaktionen fra Det Islamiske Forbund.

Islamisk Stat er flygtet fra raffinaderi i Irak
Militante fra den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat har lørdag trukket sig tilbage fra et område omkring Iraks største olieraffinaderi, efter at der i månedsvis har været udkæmpet en stillingskrig mellem bevægelsen og militæret omkring det strategisk vigtige kompleks. Det siger en officer i Iraks hær.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Kendt norsk læge bortvist fra Gaza
Den norske læge, aktivist og venstrefløjspolitiker Mads Frederik Gilbert er i Norge kendt for sin store humanitære indsats i Gazastriben. Men nu får den norske læge ikke længere lov til at arbejde i området. Den israelske militær har således angiveligt nægtet nordmanden indrejse i Gaza på ubestemt tid, og lægen blev afvist ved grænseposten Erez, da han senest forsøgte at vende tilbage til Gaza i oktober. Mads Frederik Gilbert er blevet rost for sit store arbejde i Gaza man han har imidlertid også været genstand for kritik i sit fædreland. Efter terrorangrebet på USA d. 11. september 2001 sagde han således i et interview med Dagbladet at “Hvis USA har legitim ret til at bombe og dræbe civile i Irak, har de undertrykte en moralsk ret til at angribe USA.” Gilbert sagde siden undskyld for sine bemærkninger og understregede, at han tog kraftigt afstand fra terror.

Stukket ned undervejs til synagoge lørdag morgen
Lørdag morgen var to unge ortodokse jøder undervejs til synagoge i Antwerpen i Belgien. Mens de spadserede gennem det jødiske kvarter i byen, blev de pludseligt overfaldet af en mand, der stak den ene i ryggen med en kniv, inden han løb bort. Den 31-årige ortodokse jøde blev alvorligt såret og kørt på hospitalet. Lørdag eftermiddag forlød det, at han var i bedring. Gerningsmanden slap væk. Belgien har i adskillige år været plaget af en ret stærk antisemitisme. Under Gaza-krigen i sommer var der en række antisemitiske episoder i Belgien. Blandt andet blev der afholdt en antiisraelsk demonstration i Antwerpen, hvor demonstranterne råbte slagordet »Slagt jøderne!« på arabisk. Antwerpen huser et af Europas største ultraortodokse-jødiske samfund. I alt 18-20.000 jøder bor i byen, der rummer 30 jødiske synagoger. Samtidig har byen cirka 50.000 muslimske indvandrere fra Nordafrika.

MAGOG (1Mose 10:2)

Obama og Cameron advarer Putin om ydeligere sanktioner
Den amerikanske præsident, Barack Obama, og den britiske premierminister, David Cameron, benyttede begge afslutningen af topmødet for lederne i G20-landene til at sende en kraftig advarsel til Ruslands præsident, Vladimir Putin. Hvis Putin ikke bidrager til at løse krisen i Ukraine, men istedet fortsætter med at overtræde internationale love og konventioner i forbindelse med konflikten i landet, vil Rusland blive endnu mere isoleret fra resten af verdenssamfundet, og yderligere sanktioner kan ramme landet.

Ukraines præsident: Vi er forberedt på krig mod Rusland
Håbet er fred og dialog, men realiteterne er nogle ganske andre. Det siger den ukrainske præsident Petro Porosjenko i et interview med det tyske medie Bild. Her fortæller han, at den ukrainske hær er i en god forfatning, og at man med opbakning fra resten af verden er parat til en fuldskala-krig om det østlige Ukraine. “Jeg frygter ikke en krig mod de russiske tropper, og vi har forberedt os på at gå i krig,” lyder beskeden fra Petro Porosjenko.

Ubådskrise ender i russisk favør
Hvis det svenske forsvar opruster som følge af ubådsjagten i oktober, vil det gavne Rusland. Et styrket svensk forsvar indebærer, at Sverige næppe melder sig ind i Nato, og dermed undgår russerne, at Nato opretter militære installationer i deres baggård. Det vurderer forsvarsanalytikere, efter at Sveriges statsminister Stefan Löfven i går sagde, at man har klare beviser for, at en fremmed ubåd krænkede Sveriges farvand den 17. oktober – og at svenskerne agter at håndtere den øgede aktivitet i Østersøregionen ved forstærke forsvaret markant. På pressekonferensen i Stockholm proklamerede den socialdemokratiske statsminister, at regeringen også agter at øge forsvarssamarbejdet med de nordiske lande og Nato samt, at man til næste år fremlægger en forsvarspakke, der skal udstikke retningen frem til 2020.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 3-4/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Grøn Kirke vil ikke moralisere, men løfte et ansvar Grøn Kirke rykker ikke ud med løftede pegefingre. Men vi tager det alvorligt, at videnskaben viser, at […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development