Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 13-15/10 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Uenighed om “nye toner” fra Vatikanet
Flere kardinaler og biskopper afviser, at den igangværende synode varsler åbning for homoseksuelle forhold. Ifølge en artikel i Catholic News Agency afviste én af synodens tilstedeværende kardinaler i et interview fuldstændigt arbejdsdokumentet: ”Det er kardinal Erdös tekst, ikke synodeteksten,” udtalte kardinal Wilfried Napier, der også er ærkebiskop i Durban i Sydafrika. Han sagde yderligere, at ”synodens deltagere ikke blev indkaldt for at diskutere prævention, abort eller ægteskab mellem mennesker af samme køn. Vi blev indkaldt for at tale om familien.”

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Dødelig snestorm i Nepal efter cyklon
En snestorm og laviner i Nepal, der er blevet ramt af usædvanligt hårdt vejr, har dræbt mindst 17 trekkere og guider i Himalaya-bjergkæden.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

IS kan have brugt kemiske våben
Ifølge eksperter viser billeder fra IS-offensiven i Kobane-provinsen i juli spor efter kemiske angreb. Sagen kan vanskeligt efterforskes, fordi IS kontrollerer den omtalte kurdiske landsby Avdiko.

USA: Vi har dræbt flere hundrede IS-krigere ved Kobani
De amerikansk-ledede bombeangreb mod Islamisk Stat (IS) ved den syriske by Kobani har kostet flere hundrede jihadister livet, siger en talsmand for USA’s forsvarsministerium. Amerikanerne har i den seneste tid skruet op for antallet af angreb, men ikke desto mindre kan byen fortsat falde i hænderne på islamisterne, siger kontreadmiral John Kirby på et pressemøde i Washington.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Ortodokse jøder ødelægger reklamebilleder af kvinder
Nogle ultra-ortodokse jødiske grupper i Jerusalem er stærkt imod biller af kvinder i offentligheden – også selvom billederne ikke har noget seksuelt indhold. Kvindemotiver på busser i Jerusalem er blevet omdrejningspunkt for en hård værdikamp mellem israelske aktivister og ultra-ortodokse jøder. Reklamerne, som viser portrætbilleder af kvinder med skriften “Jerusalems kvinder — en fornøjelse at møde jer”, blev lanceret i forbindelse med den jødiske højtid Sukkot, løvhyttefesten. Siden lanceringen af kampagnen er næsten en tredjedel – 13 ud 45 – af reklamerne blevet skæmmet eller ødelagt

Israelsk politi forhindre voldelige optøjer i Jerusalem af radikale islamister
Israelske specialbetjente skød mandag tåregas ind i den hellige al-Aqsa-moské i Jerusalem, mens der blev skudt fyrværkeri og kastet sten den anden vej. Her stormede det israelske indsatspoliti moskéen fra år 638, hvor muslimske palæstinensere angiveligt havde forskanset sig, da betjentene rykkede ind i området. Ifølge Israels myndigheder var der lagt ulovlige planer om voldelige optøjer i Jerusalem af radikale islamister, og det var altså det, politiet ville komme i forkøbet. Det førte til voldsomme uroligheder i flere timer, hvor betjentene til sidst kæmpede sig adgang til moskéen og fik anholdt flere mistænkte personer

FN-chef i Gaza: Ødelæggelserne er ubeskrivelige
FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon, der mødte medlemmer fra den nydannede palæstinensiske konsensus-regering, siger, at ødelæggelserne i området er “langt værre, end dem han så i vinteren 2008-2009” i den forrige krig mellem Israel og Gaza.

Palæstinensere får symbolsk støtte fra Storbritannien
Storbritanniens politikere har ved en afstemning mandag aften besluttet, at landet bør anerkende Palæstina som en stat. Dermed lægger Underhuset i det britiske parlament for første gang op til, at Palæstina skal anerkendes som en stat af Storbritanniens regering. Beslutningen blev vedtaget med 274 stemmer for, mens 12 stemte imod. Premierminister David Cameron var blandt de mange, som undlod at stemme.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Kim Jong-un dukker op på tv efter ugers fravær
Nordkoreansk stats-tv viser stillbilleder efter ugers spekulation om diktatorens helbred og magtposition. Sidst han dukkede op ved et officielt arrangement var i begyndelsen af september, da han sammen med sin hustru overværede en koncert i hovedstaden Pyongyang. Og nu er han tilsyneladende kommet ud af sit skjul. Tirsdag skriver det statslige nyhedsbureau KCNA, at Kim Jong-un for nylig har besøgt et forskningscenter og et boligområde.

MAGOG (1Mose 10:2)

Putin mødes med Ukraines leder i Milano
Nyt møde mellem præsidenterne fra Rusland og Ukraine giver håb om, at de to lande kan tale sig til rette om gasleverancer og om at sikre den skrøbelige våbenhvile i det østlige Ukraine. De to præsidenter, Ruslands Vladimir Putin og Ukraines Petro Porosjenko, mødes fredag ansigt til ansigt, når de deltager i et EU-møde i Milano.

MÆRKET (Åb 13:16)

Farvel til Dankortet?
EU-Kommissionen barsler med et forslag om total-harmonisering af de nationale betalingskortsystemer – som Dankortet. Ultimativt kan det betyde et farvel, og i det mindste bliver det meget dyrere.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Europæiske politikere truer med national grænsekontrol
Presset på Europas grænser har medført en ophedet debat om kontrol med såvel Europas ydre grænser som grænserne mellem de 26 Schengen-lande. Det voksende antal flygtninge i Europa og frygten for hjemvendte krigere fra Syrien og Irak får EUs lande til at skærpe kontrollen ved sine ydre grænser, men i nogle europæiske lande luftes der også trusler om at genindføre forskellige former for national grænsekontrol. Det skriver Berlingske.

VIDNESBYRD FOR ALLE FOLKESLAG (Matt 24:14)

Ny teknologi revolutionerer hebraisk i Madagaskar
Digitaliseringen af Det Gamle Testamentes hebraiske tekst begyndte for 50 år siden på hulkort, og faget har derfor tidligt kunnet drage nytte af ny teknologi. Det udnytter man maksimalt i hebraiskundervisningen i Madagaskar, hvor de studerende jubler. I stedet for at hade hebraisk konkurrerer de nu indbyrdes om at klare sig bedst i øvelserne

Troen binder demonstranterne i Hongkong sammen
Et overraskende fællestræk går igen hos protestlederne i Hongkong: Mange af dem er kristne. Det var i en kirke, at en gruppe annoncerede, at Hongkongs indbyggere skulle gå på gaden for demokratiet. Gruppen hedder Occupy Central with Love and Peace, et navn de hentede fra den kristne tro. Og lige præcis dét er karakteristisk for de unge demonstranter i Hongkong: Troen. Mange af Occupy Centrals ledere er uddannet fra kristne missionsskoler i Hongkong, og det har udviklet deres tro. Det skriver det amerikanske medie, National Public Radio.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development