Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 18/9 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Plejehjem får multireligiøst rum
Mangfoldighedsplejehjemmet Peder Lykke Centret på Amager i København indvier i dag et fælles religiøst og kulturelt rum. I udgangspunktet er det møbleret med et træbord, og i et skab kan man hente bedetæpper, en madonnafigur, en alterdug, en bibel og en koran. Alle religiøse højtider skal kunne fejres.

Kontakt til døde er en kommerciel succes
Kontakten til døde har formentlig aldrig fyldt så meget i den brede offentlighed, som den gør lige nu, mener iagttager. Måske fordi der er penge i den åndelige verden. En dansk tv-vært gør det. En norsk prinsesse gør det. Og hovedpersonen i stjerne-instruktøren Woody Allens nye film gør det: Tjener penge på at skabe kontakt til de døde.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Antallet af ebola-dødsofre overstiger 2.600
Antallet af døde fra den voldsomme ebola-epidemi i Vestafrika stiger og stiger. Således oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO i dag, at 2.622 ud af 5.335 smittede er døde i det mest dødbringende udbrud af ebola-virus i verdenshistorien. Ifølge WHO er der intet, der tyder på, at epidemien, der hærger Guinea, Sierra Leone og Liberia er på vej til slippe sit greb.

Mystisk sygdom rammer colombianske piger
En columbiansk by er ramt af en epidemi. Vaccinen mod livmoderhalskræft beskyldes for at være årsagen til udbruddet.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

”Islamisk Stat er blot en lille del af problemet”
Fokus er alt for snævert, når en lang række vestlige lande vil løse problemet med Islamisk Stat i Irak og Syrien ved hjælp af intensive luftangreb. Den militante islamisme vil blusse op igen, når de vestlige fly har forladt området. Sådan lyder budskabet fra Kamal al-Labwani, menneskerettighedsforkæmper og en fremtrædende person fra den trængte syriske opposition, under et opsigtsvækkende besøg i Israel.

Arabiske diktaturer er USA’s værste allierede
Kombinationen af amerikansk militarisme og mellemøstlige diktaturer kan godt standse og skræmme Islamisk Stat på kort sigt. Men på langt sigt vil det sandsynligvis skabe nye og farligere grupper af militante og terrorister

Islamisk Stat planlagde offentlig henrettelse af tilfældig borger i Australien
15 mænd er anholdt under en stor politiaktion i flere byer i Australien. Mændene er mistænkt for at være tilknyttet den rabiate terrororganisation Islamisk Stat. Ifølge politiet skulle de planlægge at kidnappe en tilfældig autralier, svøbe ham i Islamisk Stats flag og skære halsen over på ham i al offentlighed. Det hele skulle optages på en video, skriver flere internationale medier.

Terrorekspert: Islamisk Stat ønsker at skabe frygt globalt
Oprørsbevægelsen Islamisk Stats planer om at angribe mål i Vesten sker som en klar del af gruppens internationale strategi. Islamisk Stat vil nemlig skabe frygt i befolkningen over hele verden og vil have flere personer til at tilslutte sig gruppen. Sådan lyder vurderingen fra terrorekspert Magnus Ranstorp, der er forskningschef ved Det Svenske Forsvarsakademi.

Norsk medie: Terrorister ville henrette tilfældig familie i Norge
De ekstremister, der udløste terroralarm i Norge i juli, havde angiveligt planer om at henrette en tilfældig norsk familie, fortæller flere kilder til NRK. Da terrortruslen blev udløst, kunne hverken Politiets sikkerhetstjeneste (PST) eller den norske regering fortælle, hvad truslen konkret gik ud på. Men ifølge NRKs oplysninger handlede det altså om, at ekstremisterne, der menes at have tilknytning til Islamisk Stat (IS), havde planer om at ville henrette en tilfældig norsk familie for at sprede så meget skræk og rædsel i den norske befolkning som muligt.

Islamisk stat har erobret 16 landsbyer
Jihadister fra Islamisk Stat har erobret 16 kurdiske landsbyer i det nordlige Syrien nær grænsen til Tyrkiet. Det bekræftes af en kurdisk militærtalsmand og Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger kamphandlingerne i landet.

USA bomber IS-træningslejr i Irak
En træningslejr i Irak for jihadister fra den voldelige militante gruppe Islamisk Stat (IS) skal torsdag været angrebet af det amerikanske luftvåben. Det oplyser den amerikanske centralkommando (Centcom), der overvåger amerikanske styrker i Mellemøsten, i en erklæring.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Skotlands jøder frygter udfaldet af folkeafstemningen
Skotlands omkring 6000 jøder – 0.1 procent af befolkningen – frygter for udfaldet af folkeafstemningen i dag om hvorvidt Skotland skal forblive i Det forende Kongerige sammen med England, Wales og Nordirland – eller om kan vil være selvstændig. Det jødiske samfund husker, hvad der skete i Quebec, da folkeafstemningen i Canada medførte, at jøder fik skyld for udfaldet og antisemitismen var så voldsom, at et stort antal jøder flygtede til det engelsk talende Ottawa.

Blodindsmurte Yonatan bortvist fra Israels ambassade
Yonatan Ungermann Goldshtein troppede torsdag d. 18. september op foran den israelske ambassade i København. Den 22-årige jøde ville hælde kunstigt blod ud over sig for at gøre opmærksom på , hvad han kalder ”undertrykkelsen af palæstinensere”, men det blev ved tanken. Yonatan blev bortvist fra ambassaden og måtte udføre aktionen på gadehjørnet.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Uro i Hongkong – Beijing vil bestemme over deres valg
I 2017 vil Hongkongs borgere for første gang kunne afgive deres stemme, når områdets øverste leder skal vælges. Men det bliver Beijing, der bestemmer, hvem der må stille op.

Grænsestrid overskygger indisk-kinesisk topmøde
Den kinesiske præsidents besøg i Indien er kaldt en ny start på forholdet mellem verdens to mest folkerige nationer. Men den indiske premierminister lader på et pressemøde forstå, at grænsestridigheder stadig er en knast i forholdet mellem de to lande.

Kina: Nyfødt pige fundet i faldstamme
En nyfødt pige søndag blev fundet i en faldstamme, der ledte væk fra et universitetstoilet i den kinesiske Shandong-provins. Moderen havde skyllet baby ud i universitetstoilettet, men studerende hørte babyens skrig. Lykkeligvis fik brandmænd den lille pige ud. Barnet overlevede og er nu mærkelig nok sammenført med sin mor, der viste sig at være studerende på universitetet. Man har ventet med afhøringen. Det er et stort problem i Kina, at mange kvinder fravælger piger, når fosterets køn kan bestemmet. Således fødes der 118 drenge for hver 100 piger.

MAGOG (1Mose 10:2)

Ukraines præsident: Man kan ikke vinde en krig med tæpper
Den ukrainske præsident Petro Porosjenko holdt torsdag en følelsesladet tale for den amerikanske kongres i Washington. I talen anmodede præsidenten om mere militært udstyr, således at Ukraine kan forsvare sig selv og sit territorium. Hidtil har USA’s præsident, Barack Obama, afvist, at bidrage med våben til Ukraine og kun ydet andre former for hjælp. Men det er ikke nok, påpegede Porosjenko.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Vil et farvel til Storbritannien også betyde et farvel til EU?
I dag stemmer skotterne om, hvorvidt de skal forlade én union – den med England. Men vil et ja til uafhængighed betyde, at Skotland også ryger ud af EU? London mener ja. Eksperterne er indbyrdes uenige

Separatister i hele Europa vejrer morgenluft
Den skotske afstemning opildner separatister og forkæmpere for mere lokal selvbestemmelse i andre europæiske lande. Mange frygter dog at ryge ud af EU.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development