Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 19/9 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Kirkedøre bliver åbnet for mystik og krop
Det Katolske Dalum Kloster på Fyn har budt Center for kristen spiritualitet velkommen. Her tilbydes blandt andet kristen meditation på kondicykel, temadage omortodoks spiritualitet og hjemmelavede flæskesvær fra nonnernes hånd. Sognepræst ved Odense Domkirke Anne Birgitte Reiter byder velkommen til kurset i kristuskransmeditationer. Scenariet er et billede på, hvad initiativgruppen bag Center for kristen spiritualitet ønsker at skabe.

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Den svære etik omkring bekæmpelsen af ebola
Nu, hvor ebolavirussen har et uhørt stort område af Afrika i sit greb, mener mange, at det måske er på tide at uddele uprøvet medicin og vacciner. Sygdommen kan dræbe op til 90 procent af sine ofre og har dermed en højere dødsrate end byldepest. Der synes således ikke at være meget at tabe ved at løsne på de kliniske normer. Men forslaget rejser svære etiske spørgsmål – og den presserende situation levner ikke megen tid til overvejelse.

Europas nye indre marked for vind og skæve afgrøder
Produktionen af europæisk marihuana er tredoblet på fem år, vurderer eksperter. Der er opstået et europæisk marked for fremstilling og handel, der har erobret markedsandele fra asiatisk og nordafrikansk hash.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Ebola-krisen får Sierra Leone til at indføre udgangsforbud
De kommende tre dage må indbyggerne ikke gå udendørs. Det skal standse ebola-smittespredningen i landet. Udgangsforbuddet kommer på et tidspunkt, hvor ebola har kostet over 550 mennesker livet i Sierra Leone. I alt er 2.600 døde af sygdommen i Vestafrika, skriver internationale medier.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Når voldtægt bliver et våben
Islamisk Stat benytter sig af seksuelle overgreb som våben og skræmmemiddel under bevægelsens fremfærd i Irak og Syrien. Det er ikke overraskende, for voldtægter er et af de mest udbredte, men mindst synlige våben i krige og konflikter

Frankrig indleder flyangreb på Islamisk Stat
Frankrig gennemfører det første flyangreb mod Islamisk Stat i Irak, oplyser præsident Francois Hollandes kontor.

Obamas plan om at bevæbne syriske oprøre får blåt stempel
Efter en hastebehandling i den amerikanske kongres er USA nu klar til at bevæbne og militærtræne såkaldte moderate syriske oprørere til at tage kampen op mod Islamisk Stat (IS).

Hvor længe skal vi betale for Hamas’ terror?
Verdenssamfundet forærer palæstinenserne over seks milliarder kroner om året, langt det meste fra USA, EU, Canada og Japan. Men hvad kom der f.eks. ud af de 18,5 milliarder kroner, som EU forærede palæstinenserne fra 2008 til 2012? En rapport fra EU’s revisionsret, ’EU’s finansielle støtte til det palæstinensiske selvstyre’ fra sidste år, tegner et billede af kaos, korruption og tyveri. Ingen kan gøre klart rede for pengene. Hvor mange af EU-borgernes penge er gået til Hamas’ velbyggede tunneler? Hvor mange er gået til de talløse raketter, som Hamas affyrer mod Israel?  Da Israel i oktober 2013 løslod 26 mord- og voldsdømte palæstinensere, blev de modtaget som helte. Alle 26 fik hver 275.000 kr. i engangsbeløb. De, der havde siddet over 25 år i fængsel, blev automatisk ansat som officerer i palæstinensernes væbnede styrker med 22.000 kr. om måneden. Alle havde fået forsørget deres familier under fængselsopholdet. Men hvem betalte? Ikke palæstinensernes trosfæller. USA, EU, Canada og Japan er altid de mest rundhåndede. Først nede på en 15. plads dukker et arabisk land op, Saudi-Arabien, med 66 millioner kr.

Al-Nusra Fronten dræber tilfangetaget libanesisk soldat
SYRIEN: Den yderligtgående islamistiske oprørsgruppe Al-Nusra Fronten har dræbt en af de libanesiske soldater, som terrorbevægelsen har holdt fanget i Syrien, skriver de på Twitter fredag aften. Oplysningen bekræftes ifølge nyhedsbureauet Reuters af libanesiske sikkerhedskilder.

Iran giver unge fængsel og pisk for at danse til ‘Happy’
Glæden er blevet kort for seks iranere, der nød et amerikansk superhit og prøvede at få deres landsmænd til at smile lidt. De lavede deres egen musikvideo, hvor de dansede til ‘Happy’ af Pharrell Williams og lagde optagelserne ud på Youtube, hvor de muntre iraneres livsglæde gjorde filmen populær. Nu er de blevet idømt 91 piskeslag hver og op til et års betinget fængsel for overtrædelse af landets strenge moralregler. De forbyder dans med medlemmer af det modsatte køn og påbyder i øvrigt kvinder at dække deres hår, skriver internationale medier.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Ny global undersøgelse af antisemitisme
Den internationale organisation Anti-Defamation League (ADL) står bag en global undersøgelse af antisemitisme i 101 lande. Undersøgelsen i Danmark baserer sig på 500 telefoninterviews i perioden fra den 8. august til den 9. december 2013, det vil sige før den seneste større Israel-Palæstinakonflikt. Danmark scorer generelt lavt på antisemitismeindekset sammenlignet med andre vesteuropæiske lande. I Danmark har 9% af den voksne befolkning antisemitiske holdninger ifølge ADLs indeks. I Vesteuropa drejer det sig om 24%, mens det for alle 101 lande drejer sig om et gennemsnit på 26%. Sverige har en af de laveste andele af antisemitiske holdninger i befolkningen på 4%. I Østeuropa er befolkningsgruppen med antisemitiske holdninger på 34%. I Mellemøsten og Nordafrika har 74% af befolkningen antisemitiske holdninger ifølge indekset. I undersøgelsen har man også spurgt Danskerne til attituder overfor forskellige religioner. Her er svaret: Kristne: 89% positiv, 3% negativ. Jøder: 77% positiv, 5% negativ. Buddhister: 68% positiv, 5% negativ. Hinduer: 61% positiv, 6% negativ. Muslimer: 53% positiv, 34% negativ

Israel giver kristent folk særstatus
Politikere i Israel har i tirsdags besluttede at anerkende aramæere som en selvstændig national identitet. Aramæerne, der er et gammelt folk, som oprindeligt stammer fra områder i det centrale Syrien, er en lille undergruppe af Israels kristne befolkning. Hidtil har de været registreret som en del af Israels arabiske palæstinensiske mindretal, der udgør godt en femtedel af befolkningen. Langt de fleste israelske arabere er muslimer, men der er også en gruppe på godt 130.000, der er kristne.

Israelsk kilde: ‘Syrien har stadig kemiske våben’
Israel tror, at Syrien har tilbageholdt kemiske våben, efter at det – under pres fra udenlandske magter – har givet afkald på råmaterialer, der bruges ved fremstilling af sådanne våben. Det er en israelsk efterretningskilde, der siger dette, som hidtil ikke er blevet afsløret for at undgå en underminering af Assad-styrets opgivelse af dets kemiske arsenal.

MÆRKET (Åb 13:16)

Alibaba, Google og Microsoft udfordrer den frie konkurrence
Internetgiganter som ikke blot Alibaba, men også Microsoft og Google, som har nærmest monopolagtig status på forskellige områder, udgør en kæmpe udfordring for de myndigheder, der skal sørge for regulering af markederne og sikre den frie konkurrence. På EU-plan har vi blandt andet over de senere år set, hvordan EU-Kommissionen har kæmpet en lang og kompleks juridisk kamp imod både Google og Microsoft.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

OSCE sender 700 observatører til Ukraine
Næsten 700 observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) skal overvåge det ukrainske parlamentsvalg, der finder sted den 26. oktober.

50.000 mennesker kræver omtælling ved skotsk valg
Et tydeligt skilt med “no” indikerer, at de mange bunker på bordet indeholder stemmesedler, der er imod skotsk uafhængighed. Men da kameraet zoomer ind, kan man se flere sedler, hvor der tydeligt er sat et kryds i “yes” boksen. Videoen er en af flere, der i øjeblikket bliver delt på de sociale medier sammen med beskyldninger om valgfusk i valget, hvor 55 pct. af skotterne valgte at forblive en del af Storbritannien. Politiet undersøger 10 konkrete sager

Catalonien ændrer valglov i jagt på selvstændighed
Det regionale parlament i Catalonien vedtager en ny valglov, som vil bemyndige dem til at holde en ikke-bindende folkeafstemning om uafhængighed. Ændringen af valgloven sker samtidig med, at et flertal af Skotlands befolkning har stemt nej til at løsrive sig fra Storbritannien. Loven blev vedtaget med stemmerne 106 for og 28 i mod.

Skotsk nej er dårligt nyt for englændere der ikke gider EU
Med det skotske nej til løsrivelse, har de britiske EU-skeptikeres drøm om et Storbritannien uden for EU lidt et alvorligt knæk. For selvom skotterne har vist sig splittede i forholdet til England, er de fleste enige om, at medlemsskabet i EU skal bevares. Den britiske premierminister David Cameron lovede i 2013, “et enkelt inde-eller-ude valg om at blive i EU på nye betingelser eller helt forlade EU,” hvis han bliver genvalgt i 2015. Det har skabt uro internt i EU, men de europæiske ledere kan glæde sig over, at skotske politikere og aktivister nu vil kaste sig ind i et eventuelt EU-valg.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development