Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 2-3/10 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Norske politikere vil have fredagsbøn på norsk
To partier vil indføre et krav om, at Norges imamer prædiker på norsk. Muslimsk organisation støtter kravet

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Spanien lægger abortforslag i skuffen
Fri abort er stadig en ret for kvinder i Spanien. Den borgerlige regering har trukket et stramningsforslag af abortloven tilbage og venstrefløjen jubler

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

USA sætter soldater ind for at bekæmpe ebola-smitte i USA
Det amerikanske forsvarsministerium siger, at op mod 4000 soldater kan blive sat ind i indsatsen mod ebola-bekæmpelse i USA. Myndighederne i Texas siger, at omkring 10 personer ud af 50, der er under observation, er i en højrisikogruppe.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Islamisk Stat har dræbt nyt gidsel
Islamisk Stat har udsendt endnu en video, hvor et gidsel bliver halshugget. Der er angiveligt tale om briten Alan Henning, skriver Reuters. Dermed har den militante organisation videofilmet drabet på fem gidsler siden 19. august.

Terrortrussel: Soldater må ikke gå i uniform i Holland
Soldater og andre militærpersoner opfordres nu til at lade være med at bære tjenesteuniformer i Holland. Det sker for at undgå, at de bliver mål for angreb fra islamister, hvis de rejser med for eksempel tog eller busser på vej til eller fra kasernerne.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Sammenfald af helligdage kan skabe ballade i Israel
På lørdag markerer jøderne deres årlige store helligdag yom kippur. Dagen er dedikeret til faste, stilhed og bøn, og alt i Israel holder lukket. Samme dag fejrer muslimer offerfesten id al-adha, hvor de mindes, at Abraham var villig til at ofre sin søn til Gud. I modsætning til jødernes stille helligdag bliver id al-adha fejret med store familiefester, masser af mad og ofte fyrværkeri og musik. Det sker blot hvert 33. år, at de to helligdage falder på samme dag. Denne gang sker det på et tidspunkt, hvor forholdet mellem jøder og muslimer i Israel er særdeles anspændt. Derfor frygter myndighederne, at de to helligdage vil føre til provokationer og sammenstød. Den nødvendige forståelse og tolerance mellem religionerne er ikke til stede, advarer Rassem Khamaisi, professor ved Haifa Universitet.

Israels chefrabbinere fordømmer kristent stormøde
Flere tusinde evangelikale kristne fra op mod 100 forskellige lande forventes at valfarte til Jerusalem i næste måned for at deltage i en stor kristen fejring af den jødiske helligdag sukkot, også kaldet løvhyttefesten. Det er den Internationale Kristne Ambassade i Jerusalem, der står bag det årlige arrangement. Det er en af de største evangelikale begivenheder i Israel, der finder sted hvert år og strækker sig over flere dage og slutter af med en stor højtidsfest, hvor alle israelere er inviteret. Men arrangørerne skal ikke forvente at blive løbet over ende af israelske jøder i år. Israels to chefrabbinere, der er landets højeste religiøse myndighed, har nemlig i en særdeles kontant udtalelse fordømt arrangementet og forbyder jøder at deltage.

Sverige vil anerkende Palæstina
En af den nye svenske regerings første handlinger vil være at anerkende de palæstinensiske områder som en selvstændig palæstinensisk stat. Det skriver den svenske avis Dagens Nyheter. Sverige vil dermed blive det første af de store europæiske lande, der anerkender Palæstina som en suveræn stat. Den nye socialdemokratiske statsminister, Stefan Löfven, siger ifølge Reuters, at konflikten mellem Israel og palæstinenserne kun kan løses gennem en to-statsløsning, der bliver forhandlet på plads i overensstemmelse med international lovgivning. »En to-statsløsning kræver en gensidig anerkendelse og vilje til fredelig sameksistens. Sverige vil derfor anerkende staten Palæstina,« lyder det fredag fra den svenske statsminister, der fik sin regering med Miljöpartiet på plads torsdag.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Hongkongs leder lover demonstranter drøftelser
Hongkongs leder, Leung Chun-ying, siger til det store antal demonstranter i storbyen, at han ikke har til hensigt at gå af, og han advarer samtidig om, at det vil få “meget alvorlige følger”, hvis aktivister forsøger at besætte regeringsbygninger. Men i en indrømmelse til demonstranterne siger han også, at myndighederne er parate til at føre drøftelser med demonstranterne. Meddelelsen har fået en del af aktivisterne til at forlade en stor aktion i det centrale Hongkong, men størstedelen fortsætter protestaktionen.

Nordkorea: Vi er klar til at forhandle om atomprogram
Nordkorea melder sig nu klar til at genoptage de såkaldte sekspartsforhandlinger om landets atomprogram. Det siger So Se Pyong, der er Nordkoreas FN-ambassadør, til nyhedsbureauet Reuters. – Hvad angår sekspartsforhandlingerne, er vi klar. Og så vidt jeg ved, er Rusland og Kina også klar. Men amerikanerne kan ikke lide den slags forhandlinger, og derfor er Japan og Sydkorea nok heller ikke med på at begynde forhandlinger. Det siger So Se Pyong, der dermed også opremser de seks lande, der er med i forhandlingsgruppen, som blev dannet i 2003.

MAGOG (1Mose 10:2)

Russerne tester ny raket til jul
Rusland forbereder en julegave til rumfartsentusiaster med en prøveaffyring af den hidtil største løfteraket i den nye Angara-serie. Raketten at typen Angara A-5 skal ifølge Reuters og nyhedsbureauet Interfax skydes ud i rummet 25. december, og begivenheden imødeses med spænding.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development