Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 20-21/9 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Præster klar til at udfordre lov om juridisk kønsskifte
Retten til at afvise vielser af homoseksuelle gælder ikke, hvis den ene part har skiftet køn juridisk, understreger Kirkeministeriet. Flere præster melder sig klar til at trodse ministeriet. I så fald må de sige op, mener radikal ordfører, mens Venstre og SF forsvarer præsternes ret. ”Jeg stiller ikke op til sådan en vielse, lige meget hvad Kirkeministeriet siger.” Udtaler Henrik Højlund, sognepræst og formand for Evangelisk Luthersk Netværk

Er regeringen i gang med at tromle trossamfundene?
“Har en regering mon nogensinde nedsat et vigtigt udvalg om folkekirken, uden at for eksempel Menighedsrådsforeningen, Provsteforeningen og Præsteforeningen havde medlemmer med?,” spørger Erling Tiedemann, tidligere formand for Det Etiske Råd og medlem af den katolske kirke.

To pavers personlighed bestemmer forholdet til muslimer
Med dagens paverejse til det overvejende muslimske Albanien og et forestående besøg i Tyrkiet til november vil pavestolens forhold til den islamiske verden endnu en gang komme i mediernes søgelys. Meget har ændret sig, siden pave Frans for halvandet år siden afløste Benedikt XVI. De formelle forbindelser mellem islam og den katolske kirke er nu inde i en positiv udvikling, omend Islamisk Stats (IS) ekstremt voldelige fremfærd over for blandt andet kristne minoriteter i Irak og Syrien også vejer tungt i Vatikanets overvejelser. CNN’s vatikankorrespondent Delia Gallagher er ikke i tvivl om, at pave Frans også støtter sig til en af sine berømte forgængere. ”Jeg tror, at han i denne henseende følger i Johannes Paul II’s fodspor. Han var den første pave, der kyssede en koran og gik ind i en moské – i Damaskus i 2001. I sommer ignorerede Frans de negative stemmer og samlede jøder og muslimer til fælles bøn i Vatikanets have. Johannes Paul II begyndte de interreligiøse møder i Assisi i 1984, mens kardinal Ratzinger, senere Benedikt XVI, var skeptisk og mente, at et sådant møde ville ligne synkretisme.”

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Sierra Leone ventes at forlænge udgangsforbud på grund af ebola
Udgangsforbuddet har lagt gaderne over hele landet mennesketomme. 600 er døde. Efter fundet af 92 døde og 56 nye udbrud af den frygtede ebola-virus ventes Sierra Leone at forlænge udgangsforbuddet, der gælder for hele landet.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Tyske muslimer demonstrerer imod IS
I går demonstrerede flere tusinde muslimer i Tyskland imod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, IS, og i cirka 2000 moskéer landet over brugte imamer fredagsbønnen som anledning til at bede for fred og tolerance imellem religionerne og samtidig tage afstand fra den vold, som IS begår i Mellemøsten.

66.000 kurdere flygter på to døgn
IS-terrorister har indtaget dusinvis af landsbyer nær den tyrkiske grænse og sender op mod 66.000 på flugt til Tyrkiet. Kurderne vil tilbage og kæmpe, mens Tyrkiet beder om international hjælp.

Belgien har afværget flere terrorangreb
Flere medier skriver, at de belgiske myndigheder de seneste måneder har forhindret flere terrorangreb, som ekstremistiske Syrien-kæmpere planlagde. EU-Kommissionens hovedkvarter skulle være blandt målene.

Ekspert: Al-Qaeda vil tilbage på scenen
Medierne ulmer med rygter om den militante gruppe Khorasan i Syrien, som angiveligt helt ubemærket af Vesten skal have vokset sig til at udgøre en potentielt større terrortrussel end Islamisk Stat over de seneste år. Men indtil videre er oplysningerne meget sparsomme. Iflølge avisen The New York Times’ kilder består Khorasan af al-Qaeda-folk fra Mellemøsten, den sydlige del af Asien og Nordamerika.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Israel hjælper USA mod Islamisk Stat
Når den USA-ledede koalition går til angreb mod Islamisk Stat, IS, i Irak, sker det med hjælp fra satellitbilleder og andre efterretningsoplysninger fra Israel. Israel er ikke en formel del af koalitionen på 40 lande, der er blevet enige om at ville bekæmpe IS. Men militærkilder oplyser til de israelske medier, at Israel alligevel på flere forskellige måder bidrager til koalitionens operation, der primært vil bestå af luftangreb. Israels forsvarsministerium har hverken be- eller afkræftet oplysningerne.

Israel og Palæstina klar til nye forhandlinger
Israel og Palæstina melder sig klar til nye forhandlinger, der skal sikre fremdriften i den våbenhvile, som parterne indgik i august. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Igen bliver det nordafrikanske land Egypten centrum for fredsforhandlingerne, når delegationer fra den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas’ Fatah-fraktion og den militante gruppe Hamas, der dominerer i Gaza, indledningsvist mødes på mandag for at »fuldføre den palæstinensiske forsoning«. En egyptisk embedsmand oplyser videre, at palæstinensiske forhandlere herefter mødes med deres israelske modparter onsdag for at fortsætte forhandlingerne om en varig fredsaftale i Gaza. Den oplysning bekræftes ifølge Reuters af en israelsk embedsmand, der fortæller, at den israelske delegation rejser til Egypten tirsdag.

MAGOG (1Mose 10:2)

Tusindvis af russere demonstrerede mod landets rolle i Ukraine
Tusindvis af russere gik søndag på gaden i Moskva for at demonstrere mod konflikten i Ukraine i den første store anti-krigs-demonstration, siden styret i Kijev og prorussiske oprørere indledte konflikten. Arrangørerne af demonstrationen “En march for fred” siger, at over 50.000 mennesker ventes at deltage på gaderne i Moskva for at levere et stærkt budskab til præsident Vladimir Putin: Stop krigen. Der ventes også demonstrationer i andre byer over hele Rusland. Ifølge politiet deltog omkring 5000 mennesker i demonstrationen i Moskva. Demonstranter beskylder ofte politiet for at undervurdere størrelsen af demonstrationer, der går imod Ruslands vilje, og oppositionens demonstrationer får også begrænset dækning på stats-tv.

Rusland advarer USA i kampen mod Islamisk Stat
Syriens suverænitet tæller mere end USA og dets allieredes bekæmpelse af jihadisterne i Islamisk Stat. Rusland advarer søndag USA mod at krænke Syriens suverænitet i forbindelse med den internationale koalition af vestlige og arabiske lande, der har blæst til kamp mod den fundamentalistiske bevægelse, Islamisk Stat, skriver nyhedsbureauet Itar-Tass.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

”Det giver noget forskelligt hver gang”
FN’s generalforsamling er en unik mulighed for at skaffe sig ny viden og nye forbindelser, mener Charlotte Flindt Petersen, vicedirektør ved Institut for menneskerettigheder. ”Det giver noget forskelligt hver gang, fordi de emner, vi arbejder med, er forskellige, men det er en ret enestående begivenhed. Man får en førstehåndsoplevelse af de dynamikker, der er på spil i verdenssystemet. Hvordan normer og værdier brydes,” siger Charlotte Flindt Petersen.

FN og det lange seje træk
Mens krige og terror får os til at frygte, at verden er af lave, forsøger FN at nå nærmere en løsning af de grundlæggende globale problemer. Årets generalforsamling er i gang i New York. Den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), har kaldt FN’s generalforsamling for international politiks svar på Roskilde Festivalen. For begge begivenheder gælder det, at de store trækplastre på de centrale scener – det være sig Rolling Stones på Orange Scene eller præsident Barack Obama i FN’s store mødesal – måske nok tiltrækker sig mest rampelys, men kun udgør en lille del af den samlede aktivitet.

DF vil gøre syrienskrigere statsløse
Rejser unge danskere til Syrien for at deltage i den igangværende borgerkrig, så skal de fratages deres statsborgerskab – uagtet at det betyder, at de bliver statsløse. Sådan lyder udmeldingen fra Dansk Folkepartis Peter Skaarup i en tale på partiets årsmøde i Herning. »Vælger du Islamisk Stat, så rejs derud og bliv der. Ikke noget med at komme rendende hjem som en kryster og gemme sig bag de søde FN-konventioner for at nyde godt af den danske velfærdsstat«, siger Peter Skaarup.

EU-politiker får bøde for at sige “neger”
Polakken Janusz Korwin-Mikke har ikke været medlem af EU-Parlamentet i mere end et par måneder, men han har allerede gjort sig selv mere end almindeligt uheldigt bemærket. Korwin-Mikke, som er leder af partiet “det nye højre”, er blevet frataget 10 dagdiæter til en værdi af 3.040 euro – godt og vel 22.500 kr. – for at kalde unge arbejdsløse europæere for “Europas negre” under en parlamentsdebat i juli om ungdomsarbejdsløshed.

Margrethe scorer 100.000 i EU-børnecheck – Morten vil skære i din
Mens økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard i går lancerede en offensiv mod børnechecken og en række ydelser for middelklassen herhjemme, kan hans forgænger Margrethe Vestager høste en klækkelig børnecheck fra EU, når hun begynder som EU-kommissær 1. november. Da hun sagde ja til kommissærposten i Bruxelles, fulgte der nemlig samtidig også retten til over 100.000 årligt i børnecheck til hendes tre børn med. Endda helt til de fylder 26, så længe de, fra de fylder 18, er under uddannelse, og hun beder om det. Det fremgår af de særlige EU-familietillæg, som kommissær Vestager har ret til udover hendes klækkelige grundløn på små to millioner årligt.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development