Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 21-22/10 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

NASA-optagelse af astronauter afslører UFO
En video offentliggjort af NASA fra den internationale rumstation ISS afslører således en UFO, der ikke overraskende har sat gang i masser af spekulationer om der er mere mellem jord og stjerner. UFO’en er med på en optagelse fra et kamera, der følger to astronauter, der er i gang med at klare et elektrisk problem på rumstationens yderside. UFO’en kan ses i et par sekunder inden kameravinklen skifter. Ikke nok til at give noget klart svar på, hvad det er, men rigeligt til at sætte gang i spekulationerne.

Kritik: Biskopper markerer sig på røde sager
Hver for sig, i mindre grupper eller i samlet flok har folkekirkens biskopper i stigende grad bevæget sig ind på det politiske område. Betænkeligt, mener politikere og iagttagere. Det er for småligt, når Danmark kun vil lukke 20.000 syriske flygtninge på flugt ind i Danmark om året. Det skrev Haderslevs biskop, Marianne Christiansen, for nylig i et læserbrev. Siden fik hun opbakning fra biskop Kjeld Holm i Aarhus Stift og Peter Fischer-Møller i Roskilde Stift. De seneste 20 år har biskopper blandt andet udtalt sig mod fremmedhad, israelsk politik og klyngebomber og for indsamling til nødstedte syrere og bevaring af dannelse i skolesystemet.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Spansk ebola-smittet sygeplejerske er helbredt
En spansk sygeplejerske, der var den første, som blev smittet med ebola uden for Afrika, er nu helbredt. Det oplyser spanske læger tirsdag ifølge Reuters.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Amerikanske våben er havnet hos IS-krigere i Syrien
Våben og militært udstyr skulle leveres fra amerikanske fly til kurdiske soldater i Kobani i kampen mod jihadister fra Islamisk Stat (IS). Men en del af våbenforsyningen er angiveligt endt hos fjenden. Det er Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der får sine oplysninger fra et bredt netværk af kilder inde i Syrien, som oplyser, at en del af våbenpakkerne blev opsnappet af Islamisk Stat, før kurderne fik fingre i dem. Pentagon erkender, at mindst én våbenpakke fra amerikanerne er endt hos Islamisk Stat, og USA er nu gået i gang med at efterforske, om der er flere tilfælde.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Politiken mener det er tid til at anerkende Palæstina
De skriver: Forhandlingerne om en tostatsløsning som grundlag for et sikkert Israel og et levedygtigt Palæstina er igen gået helt i stå. Det er der flere grunde til. En af dem er, at Israels regering gennem lang tid har tilladt stadig flere bosættelser i områder, som Israel holder besat mod international ret, og som udgør vitale dele af en fremtidig palæstinensisk stat. Anerkendelsen vil styrke de moderate kræfter blandt palæstinenserne i forhold til Hamas og andre yderliggående islamister og være et håndslag til de hårdt trængte israelske fredsaktivister.

”Bibelen skal læses gennem øjne, der har grædt”
Vestens kristne bærer en del af skylden for palæstinensernes lidelser, fordi de ikke læser Bibelen med besatte folks briller. Det mener Betlehem-præsten Mitri Raheb, der er i Danmark. Man skal blot slå op på første side i Betlehem-præsten Mitri Rahebs seneste bog for at fornemme, at han har et radikalt budskab til kristne i den vestlige verden. ”Jesus var en mellemøstlig, palæstinensisk jøde,” lyder første sætning i hans bog ”Troen og imperiet. Bibelen set med palæstinensiske øjne”. Med de få ord ønsker den palæstinensiske præst at pointere, at der er noget galt med, hvordan kristne i Vesten i stor udstrækning ser på mellemøstkonflikten mellem jøder og palæstinensere. Mitri Raheb mener, at Jesus og hele budskabet i Bibelen taler nutidens Israel klart imod. Bibelhistorien er grundlæggende en fortælling om det besatte palæstinensiske folk. ”Når en kristen dansker går i kirke om søndagen, vil han ofte høre Bibelen fortælle om Israel. Når han om aftenen tænder for fjernsynet og hører om Israel i nyhederne, er det meget nærliggende at knytte Bibelens Israel med nutidens. Men intet kunne være mere forkert. Konsekvensen er, at kristne får den opfattelse, at det, Israel gør i dag, er Guds vilje,” siger han.

Begyndende valgfeber i Israel – måske valg i maj
I politiske kredse siges det, at statsminister Benyamin Netanyahu har udklækket en plan om at genvinde magten både inden for sit Likud-parti og over en ny regering. – Der fornemmes allerede en begyndende valgfeber, siger en af disse kilder. Netanyahu er ved at lægge grunden til knessetvalg til maj. Forinden vil han have primærvalg i Likud og vil derefter prøve at skabe en ny koalition omfattende ultra-religiøse partier, der nu er i oppositionen, og det radikale højrefløjsparti “Bayit Yehudi” under ledelse af økonominister Naftali Bennet. Imens prøver center-venstre gruppen at finde sammen som et levedygtigt alternativ til Netanyahu og blokere ham fra at opnå det antal sæder i knesset, som han behøver for at danne den næste regering.

Blok i knesset mod Netanyahu
To af Israels stærke politikere, justitsminister Tzipi Livni fra “Hatnua”-partiet og finansminister Yair Lapid fra “Yesh Atid”-partiet har besluttet at gå sammen for at danne en blok på 25 knesset-medlemmer, som vil kunne udgøre en trussel mod statsminister Benyamin Netanyahu. Denne blok vil gøre sig gældende på den diplomatiske front såvel som i sager angående religions- og stats-anliggender.

Muligt Hamas-angreb med bil koster israelsk baby livet
Det er angiveligt et medlem af Hamas, som onsdag kørte sin bil ind i fodgængere i Jerusalem. Otte personer er såret og en baby er blevet dræbt i Jerusalem, efter at en bil i fuld fart kørte ind i fodgængere ved et trafiklys ved en jernbaneovergang. Israelsk politi beskriver det som et terrorangreb. – Vi kan bekræfte, at det er et terrorangreb. Føreren af bilen er indbygger i Silvan og er kendt som terrorist. Han har været i fængsel for terroraktivitet, siger Micky Rosenfeldt, som er talsmand for det israelske politi.

Israelske soldater angrebet fra den egyptiske side af grænsen
To israelske soldater blev såret i den sydlige Negev-ørken, da de blev beskudt af ukendte personer, der angreb fra den Egyptiske side af grænsen onsdag. Det oplyser Israels myndigheder, der fortæller, at der både blev affyret raketter og automatvåben. Grænsen mellem Israel og Egypten plejer ellers at være fredelig, og det er sjældent, der bliver registreret angreb eller skyderi her. De to lande har holdt fred i 35 år, og deres efterretningstjenester arbejder tæt sammen. Ingen grupper har taget ansvaret for angrebene, men i Israel mistænker medierne militante islamister på Sinai-halvøen, der tidligere har angrebet både israelske og egyptiske styrker i det samme område i løbet af de seneste år. De to sårede soldater er begge indlagt på hospitalet, hvor de bliver behandlet for deres skader.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Amerikaner løsladt i Nordkorea
Jeffrey Edward Fowle blev tirsdag løsladt efter næsten et halvt år i fængsel i Nordkorea, og den 56-årige amerikaner blev samme dag hentet med et amerikansk regeringsfly i Pyongyang. Jeffrey Edward Fowle blev allerede anholdt tilbage i maj, hvor han blev sigtet for bevidst at have efterladt en bibel på en natklub i den nordlige havneby Chongjin. En sigtelse der kunnne have fået hamt dømt på livstid for ulovligt at missionere og udbrede kristendom i Nordkorea.

MAGOG (1Mose 10:2)

Livsvigtig russisk-ukrainsk gasaftale udskudt igen
Rusland, Ukraine og EU kunne trods store forventninger tirsdag ikke få sat underskrifter på en aftale, der skal sikre livsvigtige leverancer af russisk gas til Ukraine gennem vinteren.

Rusland fyrer læger og køber kampvogne
Vladimir Putin vil pumpe flere penge i den russiske hær, selv om dalende oliepriser dræner den russiske statskasse. Det koster dyrt på andre fronter. Det var slet ikke meningen, at planen skulle frem i lyset. Ikke endnu. Men en gruppe læger i Moskva nægtede at tie stille. De fandt nedskæringerne i sundhedsvæsenet så uansvarlige, at de i sidste uge lækkede bystyrets spareplan til flere russiske aviser. Her kunne Moskvas 12 millioner indbyggere så tage bestik af prisen for krisen: En fjerdedel af byens sygehuse og sundhedsklinikker lukker. 7.500 læger og sygeplejersker bliver fyret, hvis besparelsen føres ud i livet. Det skyldes ikke, at der skal reddes sygehuse. I stedet planlægger regeringen rekordstore investeringer i landets væbnede styrker. Ekstra 800 milliarder rubler (114 milliarder kroner) vil blive omdirigeret til forsvaret i det kommende budget, siger formanden for Dumaens forsvarsudvalg, admiral Vladimir Komojedov, til Interfax.

Ubådskrise vækker koldkrigsspøgelset hos svenskerne
Mens det svenske forsvar omtaler eftersøgningen i Stockholms skærgård som en jagt på et ”fremmed undervandsfartøj”, tvivler hverken analytikere eller militæreksperter på, at det mistænkelige objekt er en russisk miniubåd. Ikke siden den kolde krig har forholdet mellem Rusland og Sverige været så anspændt som nu, vurderer forsker

Norge: Vores kampfly bliver hjemme på grund af Rusland
Ruslands øgede militære aktivitet tæt ved Norges grænser er én af flere grunde til, at Norge ikke har sendt kampfly til Irak i kampen mod Islamisk Stat. Det siger Norges statsminister, Erna Solberg, til avisen Verdens Gang.

MÆRKET (Åb 13:16)

Microsoft indlemmer Linux i stor stil
‘Microsoft [hjerte] Linux’ stod der på skiltet bag Microsofts topchef, Satya Nadella, da han mandag løftede sløret for, at Microsoft nu indlemmer de store Linux-løsninger Cloudera Hadoop og Core OS i den cloud-baserede Azure-platform. Microsoft har gradvist over de senere år kigget mere og mere venligt på Linux-løsninger til erhvervslivet, efter der op gennem de tidligere 2000’er udspandt sig en hadsk krig på ord mellem open source-miljøet og Microsoft

Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter
Apple og IBM vil inden for en måned være klar med de første produkter fra den kæmpe-aftale, som de to selskaber indgik i sommer. Apples topchef, Tim Cook, mener, at de kommende IBM/Apple-produkter vil kunne ‘ændre den måde, som folk arbejder på.’ Der bliver tale om mobile software-løsninger til erhvervslivet, der bygger på en tæt kobling mellem Apples iPhones og iPad og IBM’s løsninger inden for cloud, sikkerhed og avancerede analyseværktøjer. De første løsninger vil være rettet mod finans-, tele-, og transport-sektorerne, forsikrings-branchen og det offentlige, oplyser selskaberne.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development