Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 23/9 -2014

Tidernes tegn

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

USA: Over en mio. kan have ebola inden nytår
Hvis det går helt galt, kan op til 1,4 millioner mennesker i Liberia og Sierra Leone være smittet med den uhelbredelige sygdom ebola i januar 2015. Det anslår USA’s Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC) i en analyse af den igangværende epidemi. I analysen siger CDC, at antallet af smittede i de to lande den 20. januar kan ligge mellem 550.000 og 1,4 millioner, hvis planlagte hjælpeaktioner ikke virker. Ifølge WHO, Verdenssundhedsorganisationen, har ebola-epidemien kostet 2811 mennesker livet siden begyndelsen af i år i Sierra Leone, Guinea, Liberia og Nigeria. 5864 er blevet smittet.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Terrorekspert: Det forhøjer trusselsbilledet, at Danmark nævnes i gidselvideo
Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) offentliggjorde tirsdag en ny video med det britiske gidsel John Cantlie. I videoen, som er den anden med journalisten, nævner han bl.a. Danmark som et af de lande, der i en omfattende koalition forsøger at bekæmpe IS. “Alle ser ud til at involvere sig. Danmark og Frankrig har sendt fly. Storbritannien bevæbner kurderne, og Iran sender soldater,” lyder det ifølge Ritzau i videoen. “Det har stor betydning. At blive nævnt i en sådan video betyder, at trusselsbilledet bliver forhøjet, og at man bliver opmærksom på landet. Det er ikke tilfældigt, men velkalkuleret, og Danmark er på ingen måde glemt for Muhammed-krisen. Derfor er Danmark mere udsat end måske andre lande,” siger Magnus Ranstorp, der er forskningschef ved Det Svenske Forsvarsakademi.

120 jihadister meldes dræbt ved USA’s angreb i Syrien
Luftangreb i Syrien under USA’s ledelse har dræbt mindst 120 militante islamister. Det siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder. De dræbte er ifølge gruppen mindst 70 medlemmer af Islamisk stat (IS). Desuden skal 50 militsfolk fra Nusra Fronten, som har bånd til al-Qaeda, også være dræbt. Mindst 300 skal være blevet såret under angrebene, heraf 100 alvorligt.

USA: Syrien-terrorister planlagde angreb
Nogle af de angreb, som USA rettede mod militante islamister i Syrien natten til tirsdag, var mod al-Qaeda-krigere. Det siger amerikanske embedsmænd, der dermed bekræfter tidligere forlydender. Ifølge embedsmændene var terroristerne, der kommer fra en gruppe ved navn Khorosan, i gang med sidste fase af planlægningen til et stort terrorangreb mod enten USA eller et land i Europa.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Arkæologer finder gaskamrene i dødslejr
Fundet af drabsmaskineriet i Sobibor-lejren, der blev jævnet med jorden af nazisterne, er et væsentligt bidrag til holocaust-forskningen og vores viden om begyndelsen af folkemordet på Europas jøder Efter otte års udgravninger har israelske og polske arkæologer omsider fundet resterne af gaskamrene i Sobibor-lejren i det sydlige Polen. ”Opdagelsen af gaskamrenes præcise beliggenhed i Sobibor-lejren er af stor betydning for holocaust-forskningen. For første gang vil vi være i stand til at forstå selve drabsprocessen i lejren. Det er et åbent vindue til fangernes daglige lidelser, før de blev dræbt,” siger seniorforsker David Silberklang fra den jødiske organisation Yad Vashems Internationale Institut for Holocaustforskning, der har stået for de arkæologiske udgravninger sammen med Den Tysk-Polske Forsoningsfond og Majdanek Museet. Sobibor-lejren var, ligesom Treblinka og Belzec, en ren udryddelseslejr uden tvangsarbejde og derfor også uden det mindste håb for overlevelse. 250.000 jøder og 50.000 romaer og sintier blev dræbt i Sobibor i de 18 måneder i 1942 og 1943, hvor lejren fungerede. Den 14. oktober 1943 gjorde fangerne oprør, og omkring 600 flygtede, men blev indfanget igen, og vagterne hævnede sig ved at dræbe næsten alle fanger, hvorefter lejren, der skulle have været omdannet til en arbejdslejr, blev jævnet med jorden.

Den mest kendte israelske agent er død
Mike Harari blev ekspert i at snigmyrde i udlandet. Nu er han død som 87-årig Da den israelske efterretningstjeneste jagtede og likviderede palæstinenserne i gruppen Sorte September, der havde myrdet israelske sportsfolk under De Olympiske Lege i München i 1972, var det Mike Harari, der stod i spidsen for aktionen. Og da israelere blev holdt som gidsler på et fly i Uganda i 1976, var Mike Harari med, da is-raelske specialtropper og agenter fik befriet gidslerne under en opsigtsvækkende aktion. Mike Harari har gennem tiden været med i hundredvis af ofte dybt kontroversielle og vovede specialoperationer for den israelske efterretningstjeneste Mossad. I søndags døde han, 87 år.

Israel nedskyder syrisk fly over Golan
Klokken 9 tirsdag morgen blev freden på den israelske side af grænsen til Syrien brudt. Et syrisk militærfly fløj ind over grænsen til Israel og udløste øjeblikkelig alarm. Da flyet var 800 meter inde over israelsk område, blev det besluttet at skyde det ned. Fra ordren blev givet, gik der 80 sekunder til flyet blev ramt af en Patriot-missil. I Israel forventes det ikke, at Syrien vil gøre gengæld ved at angribe Israel.

Israel er skuffet over Lidegaard
En ensidig kritik af Israel. Sådan lyder den israelske ambassadørs kommentar til, at udenrigsminister Martin Lidegaard varmer op til sanktioner mod Israel på grund af bosættelserne. »Jeg er ked af at se, at hr. Lidegaard kun ser på sagen fra én side. Situationen er mere kompleks og indviklet,« siger Israels ambassadør i Danmark, Barukh Binah, i en kommentar til den danske udenrigsministers trusler om at straffe Israel med sanktioner.

Thorning underkender Lidegaard: Afviser sanktioner mod Israel
Mandag åbnede udenrigsminister Martin Lidegaard (R) op for en diskussion af egentlige handelssanktioner mod Israel, men det afviser statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tirsdag. Det er ikke regeringens politik, siger hun.

Israel har dræbt formodede bagmænd bag bortførelse af teenagere
Israelske soldater har tirsdag dræbt to unge palæstinensere, der ifølge israelsk militær stod bag bortførelsen og drabene på tre israelske teenagere på Vestbredden i juni. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters. De dræbte palæstinensere, der begge var omkring 30 år, var fra området omkring Hebron, og de har været eftersøgt af israelsk militær i månedsvis. Hebrons guvernør, Kamel Hmeid, fordømmer ifølge Reuters drabet på de to palæstinensere, som han omtaler som martyrer. De to dræbte havde ifølge Reuters forbindelse til den palæstinensiske Hamas-bevægelse, som oprindeligt frasagde sig enhver indblanding i bortførelsen af de israelske teenagere. I sidste måned påtog Hamas sig dog ansvaret for drabene, men Hamas-ledelsen sagde samtidig, at de ikke havde noget kendskab til, at de unge palæstinensere ville slå til.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

En kineser belaster nu klimaet mere end en europæer
Det kan man bl.a. udlæse af den statusrapport, som klimaforskere fra en række lande søndag offentliggjorde under titlen Global Carbon Budget 2014. Rapporten afslører, at en gennemsnitskineser i 2013 for første gange udledte mere CO2 fra afbrænding af fossil energi end en gennemsnitsborger i EU. Hvor EU-borgeren var ansvarlig for en udledning på 6,8 ton, udledte kineseren 7,2 ton. Det er stadig under halvdelen af, hvad en gennemsnitsamerikaner udleder, men det er samtidig et godt stykke over det globale gennemsnit, der i 2013 var på fem ton CO2 pr. person.

Fremtrædende forkæmper for mindretal i Kina får livstid
En fremtrædende akademiker fra Kinas overvejende muslimske uighur-mindretal er tirsdag blevet idømt fængsel på livstid for “separatisme”, mens EU udtrykte harme over de kinesiske lederes fremfærd i den urohærgede Xinjiang region.

Amnesty: Kina eksporterer tortur-redskaber
Ifølge rettighedsgruppen holder Kina ikke øje med, hvem der får fat i redskaber, der kan bruges til tortur. Flere og flere kinesiske selskaber sælger “torturredskaber” til udlandet, konkluderer Amnesty International i en rapport. Organisationen mener, at mange af redskaberne falder i hænderne på folk rundt om i verden, der forbryder sig mod de internationale menneskerettigheder. Ifølge rapporten producerer over 130 firmaer i Kina produkter som knipler, der kan give stød, knipler med pigge, tunge fodlænker og andet “potentielt farligt udstyr til magtudøvelse.”

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Bekymret FN-chef advarer: Konflikt i Gaza kan bryde ud
Det kan meget snart ende i en ny blodig konflikt mellem Israel og Gaza, da ingen af de grundliggende problemer er løst under og efter de seneste krigshandlinger, som i sommer kostede flere end 2100 mennesker livet. Den advarsel kommer fra Robert Turner, som er chef for FN’s mission, UNRWA

FN i Danmark udvider
FNs flygtningeorganisation UNHCR udvider missionen i København med 125 medarbejdere. Det er FN-byen i København, der skal huse UNHCRs afdeling for fundraising.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development