Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 26-28/9 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Borgerlig utilfredshed med bederum på politigård
Østjyllands Politi har efter ønske fra en håndfuld muslimske medarbejdere indrettet et bederum på politigården i Aarhus, hvor de kan bede en bøn i arbejdstiden, skriver Jyllands-Posten. Dansk Folkeparti og Konservative mener ikke, at et bederum hører hjemme på en politigård.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Ekstremt vejr ventes at føre til klimaflugt i USA
Amerikanerne er begyndt at anse klimaforandringer som årsag til de seneste års ekstreme tørke, skovbrande, orkaner, skypumper og skybrud, selv om USA altid har været plaget af ekstreme vejrfænomener

30 personer frygtes omkommet under vulkanudbrud i Japan
Hundredvis af mennesker blev fanget af vulkanudbrud 200 kilometer vest for Tokyo. Mere end 30 mennesker frygtes omkommet på den japanske vulkan Mount Ontake, som uden varsel gik i udbrud lørdag, og udsendte en massiv sky af aske og sten.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

Frankrig anklager Syrienkrigere for terror
Tre franskmænd er blevet anklaget for at planlægge terrorhandlinger, efter at de har været i Syrien. Det siger en af de tre’s forsvarere. De tre mænd er hovedpersoner i en højprofileret sag, efter at de er blevet anholdt i Tyrkiet og udleveret til Frankrig. De indrømmer, at de har været i Syrien, men de afviser, at de har været involveret i borgerkrigen og har heller ikke planer om at begå terrorangreb i Frankrig, siger forsvareren Pierre Dunac

Flere end 3.000 europæere har sluttet sig til Islamisk Stat
Det anslår EU’s anti-terror chef, der frygter, at antallet fortsat vil stige. Antallet af europæere, der er rejst til Syrien eller Irak for at kæmpe for Islamisk Stat (IS) har oversteget 3.000. Det fortæller Gilles de Kerchove, anti-terror chef i EU, i et interview med BBC fredag.

Al-Qaeda-gruppe truer med krig i årtier
Den radikale islamiske gruppe al-Nusra i Syrien fordømmer de amerikansk-ledede luftangreb, der er rettet mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i Syrien og Irak og også radikale grupper som Nusra. Nusra er bundet sammen med al-Qaeda. Det er gruppens talsmand Abu Firas Suri, der i en lydoptagelse, som er lagt på de sociale netværk på internettet, buldrer mod koalitionen, der er gået i krig mod ekstremistiske, voldelige muslimer i Irak og Syrien.  – Vi er i en lang krig. Denne krig vil ikke slutte om måneder eller år. Denne krig kan vare i årtier, siger talsmanden. – Det er ikke kun en krig mod Nusra-fronten, det er en krig mod islam, tilføjer han.

Danmark går ind i langvarig krig mod IS
Når Danmark fra næste uge kan sende syv kampfly på vingerne for at bekæmpe Islamisk Stat i Irak, så går det danske forsvar formentlig med i en langvarig krig. Det kan nemlig tage mange måneder og måske flere år at bekæmpe terrororganisationen Islamisk Stat, der har erobret et område på størrelse med Belgien i Irak og Syrien. Sådan lyder vurderingen fra flere militæreksperter efter, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går meddelte, at Danmark stiller med syv F16-fly til den internationale koalition, der er gået sammen for at bekæmpe Islamisk Stat.

Eksperter: Terrortrussel mod Europa nærmer sig 2001-niveauet
Samtidig med at Vesten og herunder Danmark lader kampfly bombe terrororganisationen Islamisk Stat, IS, i Irak og Syrien, er terrortruslen mod Europa steget til et af de højeste niveauer i flere år. Det vurderer flere eksperter over for Jyllands-Posten. »Lige i årene efter 11. september 2001 var truslen mod Europa den højeste nogensinde, men vi er på vej mod det niveau igen. Den internationalisering, der finder sted i kampen mod IS, vil betyde en stigning i trusselsniveauet«, siger Lars Erslev Andersen, seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Ultraortodokse jøder skabte kaos på langdistanceflyvning
Ultraortodokse jøder nægtede at dele flysæder med kvinder og stod op hele vejen fra New York til Israel. Over 100 ultraortodokse jøder forsinkede en flyafgang fra New York til Israel, da de nægtede at sidde ved siden af kvinder på flyet. Og da flyet fra det israelske luftfartsselskab El Al endelig kom i luften fortsatte de ultrareligiøse personer med at skabe kaos. Flyet landede i Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv onsdag morgen før solopgang lige inden fejringen af det jødiske nytår begyndte. Ikke alle passagerer tilhørte den mest radikale gren af jødedom, og en kvinde fortæller, at flyrejsen var “et 11 timer langt mareridt”.

Abbas-tale i FN får USA og Israel op i det røde felt
USA kritiserer fredag aften den palæstinensiske leder Mahmoud Abbas i kraftige vendinger, efter at han ifølge USA holdt en “provokerende” tale ved FN’s Generalforsamling i New York. I sin tale til de 193 FN-lande krævede Mahmoud Abbas et stop for den israelske besættelse af Gaza, og han beskyldte Israel for at begå “folkedrab i Gaza.” Derudover hævdede Abbas, at det palæstinensiske folk står over for en fremtid med den “mest afskyelige form for apartheid” under israelsk overherredømme. Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, kalder Abbas tale i FN for “diplomatisk terrorisme”

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

Unge i Hongkong protesterer mod Kina
Flere og flere af Hongkongs indbyggere gør oprør mod Kina og kræver reelt demokrati. En prodemokratisk bevægelse i Hongkong indledte søndag en omfattende civil ulydighedskampagne i den demonstration for mere politisk frihed fra Kina. Der var lørdag aften over 10.000 overvejende unge aktivister på gaden for at protestere mod de kinesiske myndigheder, der afviser at indføre et fuldt demokrati i Hongkong, som i henhold til en aftale med briterne i 1997 har friheder langt ud over, hvad der ses i Kina.

MAGOG (1Mose 10:2)

Lavrov: Rusland må modernisere våben
Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger til russisk tv, at Rusland skal til at modernisere dets nukleare og konventionelle våbenarsenaler. – Jeg tror ikke, at vi står på kanten til et nyt våbenkapløb. I hvert fald vil Rusland ikke deltage. I vores tilfælde er det blot sådan, at tiden er inde til, at vi moderniserer vores nukleare og konventionelle våbenarsenaler, siger Lavrov i et interview med den russiske tv-station Russia Today. – Vi har et langsigtet våbenprogram, hvori der tages hensyn til vores økonomiske situation og til behovet for at have en effektiv og moderne våbenkapacitet til at beskytte vore nationale interesser. Vi har ikke gjort meget på dette område i årevis, siger han.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Håb om en anden verden spirer frem i FN
Fra ekstremisme til kvinder, klima og storpolitik har der været én underliggende fælles dagsorden for den forgangne uge under FN’s generalforsamling – den uge, hvor stats- og regeringsledere, ministre og højtstående embedsmænd er flokkedes i New York. På tværs af alle andre debatter har ligget spørgsmålet om, hvad det er for en verden, vi skal bevæge os frem mod? Hvad er det for pejlemærker, verdens regeringer kan blive enige om at styre efter i de kommende 15 år?

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development