Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 30/9-1/10 -2014

Tidernes tegn

DET STORE BABYLON (Åb 17:5)

Danske katolikker bakker op om pavens reformlinje
Et flertal af danske katolikker støtter den opblødning på centrale værdispørgsmål, som paven lægger op til forud for stort kirkemøde om katolsk familiesyn, vurderer kendere

Kardinaler er buldrende uenige i ægteskabsspørgsmål
Både kardinaler og kendere af katolicismen er uenige om, hvad det sandsynlige resultat af det forestående kirkemøde bliver. Særligt kirkens holdning til gengifte debatteres.

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Vi er ikke så miljørigtige, som vi tror
Som dansker er du én af de indbyggere i verden, der forurener kloden mest. Det viser en ny rapport fra Verdensnaturfonden, WWF. Danmark er kun overgået af lande som Qatar, De Forenede Arabiske Emirater og Kuwait, hvis indbyggere får førstepladsen.

Halvdelen af verdens vilde dyr er forsvundet på 40 år
Antallet af fisk, padder, pattedyr og krybdyr skrumper ind med en hastighed, som er langt hurtigere end hidtil antaget. Det viser en ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden. I løbet af blot 40 år er dyreriget på kloden samlet set blevet 52 procent mindre. Og ifølge rapporten Living Planet Report er menneskeheden den helt store synder, for mennesket driver rovdrift på naturen.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Første ebola-tilfælde diagnosticeret i USA
USA: Amerikanske sundhedsmyndigheder bekræfter tirsdag, at man har diagnosticeret det første tilfælde af den dødelige ebola-virus i en patient i USA, skriver Reuters.

Dødstallet efter japansk vulkanudbrud stiger fortsat
Yderligere 12 lig er blevet fundet, efter at en vulkan pludseligt gik i udbrud i Japan i weekenden. Dødstallet efter et vulkanudbrud i Japan i weekenden stiger til 48, melder den japanske tv-station NHK.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

IS solgte Shama’a Ali for 12 dollar
Gravide 19-årige Shama’a Ali og hendes toårige søn, Maid, er nu i en form for sikkerhed i en flygtningelejr i det kurdiske område i Irak. Men hun mistede sin mand, sin far og sin svigerfar og blev solgt som sexslave af Islamisk Stat, inden det lykkedes hende at flygte: »Jeg gik i mørket med min søn i armene i fire timer uden at stoppe« Shama’a Ali blev fanget og solgt af Islamisk Stat for det, der svarer til 60 kroner. Hun er en af de få yezidier, der har formået at flygte og fortæller over telefonen fra en flygtningelejr i irakisk Kurdistan Berlingske om sit livs tragedie.

V og DF vil stemple Syrien-krigere som landsforrædere
Både Venstre og Dansk Folkeparti vil stemple danskere, der drager i krig på Islamisk Stats side som landsforrædere, men det opererer man ikke med i straffeloven, lyder afvisningen fra justitsministeren.

USA’s bomber er upopulære blandt Syriens oprørere
Selv om Islamisk Stat har bekæmpet mange af Syriens øvrige oprørsgrupper, er koalitionens bombeangreb i Syrien ikke populære hos Assads modstandere. Særligt angrebene på Jabhat al-Nusra risikerer at skabe splittelse i oprørsbevægelsen

Flertal i Folketinget klar til at sende kampfly til Irak
Syv danske F-16-fly er torsdag klar til at lette fra dansk jord og sætte kursen mod Irak for at indgå i kampen mod terrororganisationen Islamisk Stat (IS). Selvom samtlige partier på nær Enhedslisten allerede før onsdagens afstemning i Folketinget havde tilkendegivet, at de ville stemme for at sende kampflyene af sted, måtte de igennem timelange debatter, der strakte sig til sent ud på aftenen. Enhedslisten og løsgængeren Uffe Elbæk fra partiet Alternativet var de eneste, der var modstandere af regeringens beslutningsforslag, som blev hastebehandlet i Folketinget.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Obama til Israel: Status quo må ændres
Præsident Barack Obama har gjort det klart over for den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, at “status quo” mellem Israel og palæstinenserne må ændre sig, hvis en gentagelse af den nylige Gazakrig skal undgås. – Vi er nødt til at finde måder, hvorpå vi kan ændre status quo, så både Israels borger er sikre … men også så vi ikke får tragedien med drab på palæstinensiske børn, siger den amerikanske leder, som onsdag førte drøftelser med Netanyahu i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus. De to ledere, der siges at have haft et anspændt forhold i årevis, var forretningsmæssige, da de kortvarigt mødte pressen i Washington. Netanyahu siger, at han under mødet med Obama lagde stor vægt på, at den amerikanske præsident vil sørge for, at enhver endelig aftale, der bliver indgået med Iran og stormagterne, ikke gør det muligt for Teheran “at blive stående på tærskelen til at kunne producere atomvåben.”

Israel og Indien opretter “Historisk forbindelse”
Kort inden statsminister Benyami Netanyahu skal tale i FN’s generalforsamling, mødtes han med Indiens statsminister Nerandra Modi og indvarslede hermed, hvad der betegnes som en “historisk forbindelse” mellem de to lande. De drøftede sikkerheds- og udviklingsanliggender og truslen fra islamisk terror.

Netanyahu til FN for at “gendrive Abba´s løgne”
Den israelske statsminister Benyamin Netanyahu er taget til FN i New York for at “gendrive den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas’ løgne og injurier” og for at bekæmpe Irans atomvåbenprogram. Ved sin afrejse fra Israel sagde Netanyahu: – Efter den iranske præsidents vildledende tale og Abbas’ ophidsende ord vil jeg fortælle sandheden om Israels borgere til hele verden – jeg vil tilbagevise de usandheder og æreskrænkelser, der er rettet mod vores land.

Netanyahu anmoder arabiske stater om ny fredsplan
Den israelske statsminister Benyamin Netanyahu anmodede i går i FN de arabiske stater om at opdatere Den arabiske Ligas 12 år gamle fredsinitiativ, så den svarer til de nuværende realiteter i Mellemøsten, især på baggrund af borgerkrigen i Syrien og bølgen af islamisk terror anført af ISIS.

Israels hærchef vil være ambassadør i USA
Den israelske generalstabschef, Benny Gantz, 55, er interesseret i at blive Israels ambassadør i USA. Det er nu op til statsminister Benyamin Netanyahu at træffe en beslutning om dette. Den hidtidige israelske ambassadør i Washington, Ron Dermer, vil forlade posten efter blot to års tjeneste som Israels topdiplomat i USA.

Hemmelige palæstinensisk-israelske forhandlinger
Israels hemmelige “bag-kanal” med palæstinenserne er blevet afsløret, da det oplyses, at Israel og Hamas hemmeligt har afholdt indirekte forhandlinger om Gaza.

KONGERNE FRA SOLENS OPGANG (Åb 16:12)

100.000 demonstrerer mod Kinas regering i Hongkong
Demonstranterne truer med at besætte offentlige bygninger i Hongkong i jagten på mere demokrati. De store demonstrationer breder sig i centrum af Hongkong, hvor folk kræver mere demokrati af Kinas regering i Beijing. Onsdag er samtidig Kinas nationaldag, hvilket er helligdag i Hongkong, så antallet af demonstranter på gaden vurderes at være over 100.000 mennesker ifølge nyhedsbureauet AP.

Kim Jong-un for fed til at gå
Nordkoreas diktator Kim Jong-un er nu så overvægtig, at han har problemer med at bevæge sig rundt til fods, rapporterer Daily Telegraph. Midt i september måtte han indlægges på en klinik i hovedstaden Pyongyang med brud på begge ankler efter et anstrengende officielt program, siger en kilde til den sydkoreanske avis Chosunilbo. Og for få dage siden måtte en tv-speaker grædende erkende, at den såkaldte ‘store efterfølger’ ikke har det godt. Under sine tre år ved magten har manden fra tredje generation af Kim-dynastiet lagt sig voldsomt ud. Han er omkring 170 cm høj og vurderes at veje op imod 130 kilo.

MÆRKET (Åb 13:16)

Kina angriber IPhone i Hong Kong
Xsser. Det er navnet på det virusprogram, som de kinesiske myndigheder angriber demonstranterne i Hong Kong med. Ganske bemærkelsesværdigt er det nu også Apple-produkter, som bliver angrebet. Programmet er i stand til at stjæle sms’er, billeder, opkaldslister, kodeord og andet data fra Apple-mobiltelfoner, forklarer forskere fra firmaet Lacoon Mobile Security over for Reuters.

30-årig fængslet for at lække politikeres cpr-numre
En 30-årig mand er i Dommervagten i København blevet fængslet i 13 dage, sigtet for at have offentliggjort navne og cpr-numre på 22 folketingsmedlemmer fra SF på nettet. Dagens grundlovsforhør foregik for lukkede døre, og det er derfor ikke muligt at få oplyst, hvad den 30-årige forklarede, eller hvad politiet bygger mistanken på.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Stoltenberg: Verden har brug for et stærkere NATO
NATOs nyudnævnte generalsekretær, Jens Stoltenberg, lægger op til at følge Anders Fogh Rasmussens hårde linje over for Rusland.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development