Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 6-7/10 -2014

Tidernes tegn

ETIK & MORAL (Kol 3:5)

Er fostre mennesker – eller er de ikke?
Hvis danske forældre i fremtiden ikke vil nøjes med det kornede sort-hvid billede fra ultralydsskanningen, men vil have et meget håndgribeligt minde om deres graviditet, er det nu muligt at sende en ordre til det amerikanske firma 3D Babies og få en lille figur tilsendt af sit ufødte barn. Det eneste, man skal gøre, er at uploade billeder fra en 3D-ultralydsscanning, vælge hudfarve og fosterposition. Så vil man med posten modtage en lille æske med sit 3D-printede ufødte barn i en naturtro størrelse og med egne ansigtstræk. I skarp kontrast til denne glade fascination over det ufødte barn står den kolde tavshed, der omgiver abortvirkeligheden. Flere end 700.000 vordende danskere er siden 1973 blevet fjernet og forhindret i at blive en del af det danske samfund. Her, 41 år efter indførelsen af den frie abort i Danmark, er det tankevækkende at følge denne dobbelte udvikling, hvor fosteret på samme tid humaniseres og relativeres.

USAs højesteret afviser forbud mod homoægteskaber
Homoseksuelle i fem amerikanske delstater – Indiana, Utah, Oklahoma, Virginia og Wisconsin – skal frit kunne gifte sig. Det fastslår USAs højesteret i en opsigtsvækkende dom, og dermed er homoægteskaber nu tilladt i 30 delstater samt i forbundshovedstaden Washington D.C., skriver BBC.

FORFÆRDELIGE TING (Luk 21:11)

Voldsom tyfon lammer Japan
Det centrale Japan blev mandag morgen ramt af en kraftig tyfon, der kom ind fra Stillehavet med stærk vind og voldsom nedbør. Flere steder faldt der op til 400 millimeter regn, og der blev målt vindstød på op til 164 kilometer i timen. Mindst en person er meldt dræbt, og 10 er såret som følge af ulykker under tyfonen, der har fået navnet Phanfone.

Norsk sygehus om ebolapatient: Vi har tavshedspligt
Pressen var mødt talstærkt op til pressemøde på Oslo Universitetssygehus Ullevål, hvor en norsk kvinde tirsdag blev indlagt med ebola. Men der var ikke mange konkrete svar at hente, for sygehusledelsen henviste gentagne gange til tavshedspligten. Derfor blev der ikke givet svar på, hvordan kvinden har det, eller om hun vitterligt skal have verdens indtil videre sidste dosis af den eksperimentelle medicin ZMapp, som norske medier skrev tidligere tirsdag.

Overlæge: Ebola smitter måske nemmere, end vi har troet
Efter at både en nordmand og en spanier er blevet smittet med ebola, sætter en dansk overlæge spørgsmålstegn ved, om sygdommen smitter nemmere end først antaget. Ebola smitter kun ved tæt kontakt med syge menneskers kropsvæsker og sekreter som blod, sved, opkast eller sæd. Sådan lyder Statens Serum Instituts beskrivelse af den livsfarlige virus, som har kostet op mod 3.500 mennesker livet i Vestafrika. Men den beskrivelse kan ændre sig, vurderer Anders Fomsgaard, der er overlæge og professor i mikrobiologisk diagnostik ved Statens Serum Institut.

ISMAELS ARV (1Mose 16:12-13)

USA står bag hovedparten af luftangrebene mod IS
Omkring 10 procent af flyangrebene mod den militante bevægelse er udført af USA’s allierede. 195 af de knap 2.000 luftangreb i Irak og Syrien siden august er udført af arabiske lande og andre allierede i den amerikansk-ledede indsats mod Islamisk Stat (IS). Det fortæller anonyme embedsmænd i det amerikanske forsvar til AFP. I alt står amerikanske kampfly bag 1.768 angreb mod den militante bevægelse siden 8. august i år, lyder det.

Islamisk Stat har indtaget tre distrikter i grænsebyen Kobani
Militante fra Islamisk Stat har mandag taget kontrollen over tre distrikter i den strategisk vigtige by Kobani, der ligger nær den tyrkiske grænse. Sådan lyder det ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigens gang i Syrien.

Fire terrormistænkte mænd er anholdt i London
Fire mænd er tirsdag blevet anholdt i den britiske hovedstad, London, mistænkt for terrorrelaterede lovovertrædelser. Mændene blev anholdt af betjente, der efterforsker islamistiske ekstremister, oplyser Scotland Yard. Mændene på 20 og 21 år er anholdt på mistanke om at være i gang med at forberede og anstifte til terrorhandlinger. De tilbageholdes med henblik på afhøring.

ISRAEL, HERRES ØJEÆBLE (Zak 2:12)

Israelere ønsker færre religiøse love
Et flertal af israelske jøder ønsker mere offentlig transport og flere åbne forretninger på sabbatten, viser meningsmåling. Urealistisk, lyder det fra tidligere formand for Israels parlament En nylig meningsmåling viser, at 70 procent af israelske jøder ønsker en vis grad af offentlig transport på sabbatten, og 65 procent mener, at flere forretninger bør have lov til at have sabbat-åbent.

RIGET AF JERN & LER (Dan 2:42)

Voksende ulighed i Europa truer EU
Uligheden internt i de 28 EU-lande såvel som mellem dem er vokset markant i løbet af finanskrisen, viser ny rapport. Situationen er nu så ’eksplosiv’, at det kan true samarbejdet i EU, mener forfatterne.

Lignende indlæg:

  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 15-16/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Mormoner erkender: Vores stifter havde op til 40 koner For første gang indrømmer mormonbevægelsen i USA, at dens grundlægger og profet, Joseph Smith, tog […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 10-14/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kristne skal forberede sig på intelligent liv i rummet Hvad skal religion og særligt kristne gøre, når der bliver fundet intelligent liv ude i rummet? De […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 7-9/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Kirkeministeriet er politisk affaldscentral Efter en stribe af såkaldte møgsager om asyltal, nødløgn og ændringer i ministercitater flyttes […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 5-6/11 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Racisme kan vel ikke accepteres i folkekirken? 'Den forbudte dåb' fortæller om racistiske episoder mod indvandrerpræsten Massoud Fouroozandeh i kirkemiljøet […]
Tagged with:    

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development