1. maj: Hvis du i dit hjerte tror

andagt Gummesen 01,05,15

HVIS DU I DIT HJERTE TROR

Og han sagde: ”Jesus, husk mig når du kommer i dit rige” (Luk 23:42)

I midten hænger Jesus. De 2 andre er forbrydere, er blevet dømt for det de har gjort. Jesus er dømt for noget han ikke har gjort. Den ene forbrydere vælger at håne Jesus men for den anden er det ikke en mulighed, derfor taler han disse ord til Jesus.

Jeg synes ordene rummer en stor grad af erkendelse og samtidig også en stor bekendelse. Forbryderen har set på sit liv, som han hænger der på korset, og har set at han får løn som forskyldt og at det nok er retfærdigt nok, at han nu er blevet dømt til at skulle dø. Det er hans erkendelse, der samtidig også rummer en erkendelse af at Jesus hænger der, dømt uden skyld.

Jeg tror han har erkendt, at Jesus er den han siger han er. Deri består hans bekendelse og han former den i en ydmyg bøn til Jesus om, at blive husket, når han kommer i sit rige. Det er ikke en bøn om frelse fra sin straf. Det er en bøn om at Jesus ikke glemmer ham. Det er en bøn om tilgivelse for det liv han har levet. Han har ikke andet at give end disse ydmyge ord som rummer så meget. Derfor er det også så fantastisk når Jesus, midt i sin lidelse møder denne mand med en dybde af kærlighed, når han siger: ”Sandelig siger jeg dig: Fra i dag skal du være med mig i Paradis.“

”For hvis du med din mund bekender at Jesus er Herre, og i dit hjerte tror, at Gud har oprejst ham fra de døde, skal du frelses” Rom 10:9

Bibellæseplan: Luk 23:26-56; Jos 22; Sl 111

Lignende indlæg:

  • 3. maj: Ja, jeg lever JA, JEG LEVER ”Se på mine hænder og fødder – det er mig. Føl på mig og se; en ånd har ikke kød og knogler, som I ser, jeg har.” (Luk 24:39) Jeg er et af de mennesker, som ind i mellem […]
  • 2. maj: Klippen som aldrig rokkes KLIPPEN SOM ALDRIG ROKKES ”Han frygter ikke budskab om ulykke, hans hjerte er trygt i tillid til Herren” (Sl 112:7) Måske har du oplevet at stå overfor en stor ændring i livet som kan […]
  • 30. april: Det står fast DET STÅR FAST ”Ikke ét af alle de gode ord, Herren talte til Israels hus, faldt til jorden; alt gik i opfyldelse.” (Jos 21:45) Det var et løfte mere end 400 år gammelt som Gud opfyldte […]
  • 29. april: På mine knæ bliver jeg stærk PÅ MINE KNÆ BLIVER JEG STÆRK Og han fjernede sig et stenkast fra dem, faldt på knæ og bad: Fader, hvis du vil så tag dette bæger fra mig. Dog ske ikke min vilje, men din. (Luk […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development