29. april: På mine knæ bliver jeg stærk

andagt Gummesen 29,04,15

PÅ MINE KNÆ BLIVER JEG STÆRK

Og han fjernede sig et stenkast fra dem, faldt på knæ og bad: Fader, hvis du vil så tag dette bæger fra mig. Dog ske ikke min vilje, men din. (Luk 22:41-42)

Bønnen som Jesus beder, viser hans ydmyghed overfor Gud og hans villighed til at gå den tunge vej, men jeg vil gerne standse ved det, at Jesus falder på knæ.

Det er midt i påsken og Jesus ved at han meget kort tid efter vil blive taget til fange, pint og dagen efter korsfæstet og han er bange!

Der er mange måder at bede på og ingen måde er mere rigtig end en anden. Men selve positionen som Jesus her indtager over for sin far, ved at falde på knæ, viser ydmyghed overfor Herren, og er på en måde med til at forstærke det inderlige i Jesu bøn og i versene kort efter skriver Lukas at Jesus er angst og i sin angst beder han endnu mere indtrængende og hans sved bliver som blodsdråber. Han behøver at være i Guds nærvær og selvom Gud styrker ham ved at sende engle, så er mennesket Jesus, stadig dødsensangst for det der skal overgå ham og derfor falder han på knæ for Herren!

Når jeg beder så har jeg brug for at blive ydmyg overfor Gud. Jeg skal ikke igennem de samme pinsler som Jesus skulle denne nat, men det at falde på knæ for Herren ændrer min indstilling til bønnen. Jeg bliver bevidst om at jeg beder til den Almægtige Gud som er langt større og mægtigere end jeg selv og jeg forestiller mig hvordan jeg træder ind for Guds trone, eller falder ned ved foden af Jesu kors. Jeg forstår ikke dybden af korset, men jeg bliver ydmyg for Herren og forstår at korsets og ikke mindst opstandelsens befriende evangelium også gælder for mig!

Bibellæseplan: Luk 22:39-71; Jos 18-19; Sl 109:20-31

Lignende indlæg:

  • 3. maj: Ja, jeg lever JA, JEG LEVER ”Se på mine hænder og fødder – det er mig. Føl på mig og se; en ånd har ikke kød og knogler, som I ser, jeg har.” (Luk 24:39) Jeg er et af de mennesker, som ind i mellem […]
  • 2. maj: Klippen som aldrig rokkes KLIPPEN SOM ALDRIG ROKKES ”Han frygter ikke budskab om ulykke, hans hjerte er trygt i tillid til Herren” (Sl 112:7) Måske har du oplevet at stå overfor en stor ændring i livet som kan […]
  • 1. maj: Hvis du i dit hjerte tror HVIS DU I DIT HJERTE TROR Og han sagde: ”Jesus, husk mig når du kommer i dit rige” (Luk 23:42) I midten hænger Jesus. De 2 andre er forbrydere, er blevet dømt for det de har gjort. […]
  • 30. april: Det står fast DET STÅR FAST ”Ikke ét af alle de gode ord, Herren talte til Israels hus, faldt til jorden; alt gik i opfyldelse.” (Jos 21:45) Det var et løfte mere end 400 år gammelt som Gud opfyldte […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development