19. januar: Bespotter jeg Helligånden?

andagt Iversen 19,01,15

BESPOTTER JEG HELLIGÅNDEN?

Derfor siger jeg jer: Al synd og bespottelse skal tilgives mennesker, men bespottelsen mod Ånden skal ikke tilgives. (Matt 12:31)

Dette vers har været årsag til mange søvnløse nætter og meget usikkerhed i manges liv. Det som har været udslagsgiven er angsten for om jeg har bespottet Ånden. Enten før jeg blev kristen eller på et tidspunkt i mit liv hvor jeg ikke turde stå ved hvad jeg troede på eller måske noget som jeg sagde i et svagt øjeblik. Hvad vil det i det hele taget sige at spottet?

Dette er jo ret alvorligt idet vores tekst i dag jo tydeligt siger at der ingen tilgivelse finder sted for netop den synd. Derfor er det jo en alvorlig byrde at slæbe rundt på når jeg rammes af den tvivl.

Jvf. Joh 16:8-11 så er en af Åndens opgaver, at overbevise mennesker om at de er syndere og fortabt i dem selv. Ligeledes skal Ånden lede mennesker hen til Jesus, hvor de netop ved erkendelsen af synden kan finde frelse. Når Jesus her taler om at bespottelsen af Helligånden ikke skal tilgives, så handler det om, at man forbliver i denne bespottelse. Man ønsker ikke at anerkende at man er en synder eller har brug for en frelser. Dette resulterer jo i, at jeg ikke søger korset i mit liv. Hvis Jesus ikke skal frelse mig, så er der intet der kan frelse mig. Derfor siger Jesus, at der ingen tilgivelse er.

Dette betyder ikke, at jeg ikke kan vende om. Men dette vers er sagt til nogle mennesker som fastholdt at Jesu helbredelse kun kunne være sket ved en dæmons hjælp (Matt 12:24). I deres tilfælde var der ingen tilgivelse, så længe de fastholdt dette. Men vores vers giver jo netop håbet: at al synd og bespottelse kan tilgives, hvis vi vender os til Jesus.

Bibellæseplan: Matt 12:22-50; 1Mose 26; Sl 19

Lignende indlæg:

  • 25. januar: En mærkelig brydekamp, men et mærkeligt udfald EN MÆRKELIG BRYDEKAMP, MED ET MÆRKELIGT UDFALD Så sagde han: »Du skal ikke længere hedde Jakob, men Israel, for du har kæmpet med Gud og mennesker, og du har sejret (1Mose 32:29) Dette […]
  • 24. januar: Det er hjertet som er problemet DET ER HJERTET SOM ER PROBLEMET Thi fra hjertet udgår onde tanker, mord, ægteskabsbrud, utugt, tyveri, falsk vidnesbyrd og bespottelser.(Matt 15:19) Jesus har netop været igennem en […]
  • 23. januar: Hvorfor gik han ud af båden? HVORFOR GIK HAN UD AF BÅDEN? Han sagde: »Kom!« Peter trådte ud af båden og gik på vandet hen til Jesus.(Matt 14:29) Dette er en af de fantastiske fortællinger i vores Bibel, som […]
  • 22. januar: Tro er, at give alt i Jesu hænder TRO ER, AT GIVE ALT I JESU HÆNDER De sagde til ham: »Vi har kun fem brød og to fisk her.« Han sagde: »Giv mig dem!« (Matt 14:17-18) Vores tekst beretter om, at de befinder sig et […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development