3. marts: Gud er min frelser

andagt eskild 05,03,15

GUD ER MIN FRELSER

“Min sjæl er stille for Gud alene, min frelse (Frelser) kommer fra ham” (Sl 62:2)

De fleste mennesker har alt for travlt til at være stille. Hele tiden er der fart på, for der er så meget, der skal nås. Hvis vi på en eller anden måde kunne få mere tid, ville de fleste nok med glæde tage imod den. For hvem har ikke oplevet det, der bliver beskrevet således i salme 90: ‘Hastigt går det, vi flyver af sted’. Det bliver altså ikke bedre med årene. Derfor gælder det om at standse op og være stille for Gud, mens tid er, for at vi kan høre, hvad han vil sige til os. Har du forresten hørt, at han har sagt: ‘Jeg forelægger dig i dag livet og lykken..’, (5Mose 30:15) Det er frelsen, der tilbydes, og derfor siger han lidt efter: ‘Så vælg da livet’. Du finder den ikke andre steder end hos Gud alene.

Det er nemlig alene ham, som kan frelse dig. Vi kender verset, som siger: ‘Thi således elskede Gud verden, at han sendte sin Søn, den enbårne, for at enhver, som tror, ikke skal fortabes, men have evigt liv’, (Joh 3:16) Vær stille og tænk over dette herlige budskab. Når David i salmen siger, at ‘min frelse kommer fra ham’, er det altså Jesus, der henvises til. Han er min Frelser! Det er i øvrigt tankevækkende, at ordet ‘frelse’ (Yeshû‛âh), som på hebraisk er identisk med Jesu navn, måske ligefrem henviser til hans frelsernavn?

Mange steder ses dette tydeligt, fx i profetien i Es. 62:11, hvor det samme ord Yeshû‛âh, bliver personliggjort ved at blive omtalt som ham/hans. Gennem GT har Gud også på denne måde sagt, at den Frelser, han vil sende til jorden, er Yeshû‛âh, dvs. Jesus. Og det gjorde han! Lad os prise og takke Gud for hans godhed imod os ved Jesus Kristus.

Bibellæseplan: Mark 7:14-37; 3Mose 5-6; Sl 62

Lignende indlæg:

  • 20. December: Her er jeg HER ER JEG "Da svarer Herren, når du kalder; på dit råb er hans svar: Her er jeg", (Es. 58:9) Dette udsagn er et gennemgående tema i bibelen. Den almægtige Gud i himlen har aldrig lagt […]
  • 19. December: Bibelens kernebudskab BIBELENS KERNEBUDSKAB "Så siger den højt ophøjede, som troner evigt, hvis navn er 'Hellig': I højhed og hellighed bor jeg, hos den knuste, i ånden bøjede, for at kalde de bøjedes ånd og […]
  • 18. December: For vore øjne FOR VORE ØJNE "Dette er Gud Herrens ord, han, som har samlet Israels fordrevne. Jeg vil føje flere til dem, der allerede er samlet", (Es. 56:8) Denne tekst har jeg taget fra […]
  • 17. December: Gud er Gud GUD ER GUD "Som himlen er højere end jorden, er mine veje højere end jeres og mine tanker højere end jeres", (Es. 55:9) Vi vil ofte gerne forstå det, der sker omkring os, og alle har […]
Tagged with:     ,

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development