WIE97: Johannes’ Åbenbaring 4

1 Derefter så jeg, og se: en dør var åbnet ind til Himmelen, og den samme røst, jeg før havde hørt, og som klang som en basun, talte til mig og sagde: “Kom herop, så vil Jeg vise dig alt det, som herefter skal ske!”

2 I det samme blev jeg [[bortrykket]] i Ånden, og se: en trone blev sat i Himmelen, og der sad Een på tronen!

3 Og Han, Som sad der, var at se til som en ædelsten, jaspis og karneol! Og over tronen stod en regnbue, der så ud som smaragd.

4 Og i en kreds omkring tronen så jeg fireogtyve troner, og på tronerne så jeg de fireogtyve præster sidde, iklædt hvide klæder og med kroner af guld på deres hoveder.

5 Og fra tronen udgik lyn og torden og brag, og foran tronen brændte syv fakler – det er Guds syv ånder.

6 Og foran tronen var der ligesom et hav af glas, ligesom krystal; og for tronens midte og rundt omkring den var der fire livsvæsener, som var dækket med øjne foran og bagpå.

7 Og det første livsvæsen lignede en løve, det andet livsvæsen lignede en oxe, det tredje livsvæsen havde et ansigt som et menneske, og det fjerde livsvæsen lignede en flyvende ørn.

8 8. Og de fire livsvæsener havde hver sex vinger, og overalt var de fulde af øjne, både rundt om og under vingerne. Og uden ophold, dag og nat, råber de: “Hellig, hellig, hellig er HErren, Gud den Almægtige, Han, Som var og Som er og Som kommer!”

9 Og når livsvæsenerne ærer og priser og takker Ham, Som sidder på tronen, og Som lever i evighedernes evighed,

10 falder de fireogtyve præster ned for Ham, Som sidder på tronen, og de tilbeder Ham, Som lever i evighedernes evighed, og de lægger deres kroner ned for tronen, idet de råber:

11 “Værdig er Du, vor HErre og Gud, til at få al ære og pris og magt! Thi Du har skabt alle ting, og ved Din vilje er de til og skabtes de!”

Lignende indlæg:

  • WIE97: Johannes’ Åbenbaring 11 Jesu Kristi åbenbaring, Som Gud gav [[Johannes]] for at vise Sine tjenere dét, som snart skal ske. Og Han sendte Sin engel og kundgjorde og tydede det for Sin tjener, Johannes, 2 som […]
  • WIE97: Johannes’ Åbenbaring 21 Skriv til engelen for efesernes Kirke: "Dette siger Han, Som holder de syv stjerner i Sin højre hånd, Han, Som vandrer omkring mellem de syv gyldne lysestager: 2 Jeg veed om dine […]
  • WIE97: Johannes’ Åbenbaring 31 Og skriv til engelen for sardernes Kirke: "Dette siger Han, Som har Guds syv ånder og de syv stjerner: Jeg veed om dine gerninger, at du har navn for at leve - og dog er du død! 2 […]
  • WIE97: Johannes’ Åbenbaring 51 Og jeg så at Han, Som sad på tronen, i Sin højre hånd havde en bogrulle, der var beskrevet både indvendig og udvendig og forseglet med syv segl. 2 Og jeg så en mægtig engel, som med […]
Tagged with:    

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development