DA31: Jonas’ Bog 4

1 Men det tog Jonas såre fortrydeligt op, og han blev vred.

2 Så bad han til HERREN og sagde: »Ak, HERRE! Var det ikke det, jeg tænkte, da jeg endnu var hjemme i mit Land? Derfor vilde jeg også før fly til Tarsis; jeg vidste jo, at du er en nådig og barmhjertig Gud, langmodig og rig på Miskundhed, og at du angrer det onde.

3 Så tag nu, HERRE, mit Liv; thi jeg vil hellere dø end leve.«

4 Men HERREN sagde: »Er det med Rette, du er vred?«

5 Så gik Jonas ud og slog sig ned østen for Byen; der byggede han sig en Løvhytte og satte sig i Skygge under den for at se, hvorledes det gik Byen.

6 Da bød Gud HERREN en Olieplante skyde op over Jonas og skygge over hans Hoved for at tage hans Mismod, og Jonas glædede sig højligen over den.

7 Men ved Morgengry næste Dag bød Gud en Orm stikke Olieplanten, så den visnede;

8 og da Solen stod op, rejste Gud en glødende Østenstorm, og Solen stak Jonas i Hovedet, så han vansmægtede og ønskede sig Døden, idet han tænkte: »Jeg vil hellere dø end leve.«

9 Men Gud sagde til Jonas: »Er det med Rette, du er vred for Olieplantens Skyld?« Han svarede: »Ja, med Rette er jeg så vred, at jeg kunde tage min Død derover.«

10 Da sagde HERREN: »Du ynkes over Olieplanten, som du ingen Møje har haft med eller opelsket, som blev til på een Nat og gik ud på een Nat.

11 Og jeg skulde ikke ynkes over Nineve, den store Stad med mer end tolv Gange 10 000 Mennesker, som ikke kan skelne højre fra venstre, og meget Kvæg.«

Lignende indlæg:

  • DA31: Jonas’ Bog 11 HERRENS Ord kom til Jonas, Amittajs Søn, således: 2 »Stå op og gå til Nineve, den store Stad, udråb over den, at deres Ondskab er kommet op for mit Åsyn.« 3 Men Jonas stod op for […]
  • DA31: Jonas’ Bog 21 Men HERREN bød en stor Fisk sluge Jonas; og Jonas var i Fiskens Bug tre Dage og tre Nætter. 2 Da bad Jonas i Fiskens Bug til HERREN sin Gud 3 og sagde: Jeg råbte i Nøden til […]
  • DA31: Jonas’ Bog 31 Men HERRENS Ord kom for anden Gang til Jonas således: 2 »Stå op og gå til Nineve, den store Stad, og udråb over den, hvad jeg tilsiger dig!« 3 Så stod Jonas op og gik til Nineve […]
  • Hvad står der i bibelen om englene? (Del I) I denne gennemgang skal vi se på, hvad der står i bibelen om engle, og vi skal også se på nogle vidnesbyrd på disse op gennem tiden. Lad os begynde med at læse et vers fra Heb 1:14, […]
Tagged with:    

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development