DA31: Habakkuks Bog 3

1 En Bøn af Profeten Hahakkuk. Al-sjigjonot.

2 HERRE, jeg har hørt dit Ry, jeg har skuet din Gerning, HERRE.

3 Gud drager frem fra Teman, den Hellige fra Parans Bjerge. – Sela.

4 Under ham er Glans som Ild, fra hans Side udgår Stråler; der er hans Vælde i Skjul.

5 Foran ham vandrer Pest, og efter ham følger Sot.

6 Hans Fjed får Jorden til at skælve, hans Blik får Folk til at bæve. De ældgamle Bjerge brister, de evige Høje synker, ad evige Stier går han.

7 Kusjans Telte bæver, Telttæpperne i Midjans Land.

8 Er HERREN da vred på Strømmene, gælder din Vrede Strømmene, gælder din Harme Havet, siden du farer frem på dine Heste og dine Vogne drøner.

9 Din Bue kom blottet til Syne, din Buestreng mætter du med Pile. – Sela.

10 Bjergene ser dig og skælver. Skyerne nedsender Regnskyl, og Afgrunden løfter sin Røst.

11 Solen glemmer at stå op, Månen bliver i sit Bo; de flygter for Skinnet af dine Pile, for Glansen af dit lynende Spyd.

12 I Harme skrider du hen over Jorden, du nedtramper Folk i Vrede.

13 Du drager ud til Frelse for dit Folk, ud for at frelse din Salvede. Du knuser den gudløses Hustag, blotter Grunden til Klippen. – Sela.

14 Med dit Spyd gennemborer du hans Hoved, bans Høvdinger splittes.

15 Du tramper hans Heste i Havet, i de mange Vandes Dynd.

16 Jeg hørte det; da bæved min Krop, ved Braget skjalv mine Læber; Edder for i mine Ben, og under mig vakled mine Skridt.

17 Thi Figentræet blomstrer ikke, Vinstokken giver intet, Olietræets Afgrøde svigter, Markerne giver ej Føde. Fårene svandt af Folden, i Staldene findes ej Okser.

18 Men jeg vil frydes i HERREN, juble i min Frelses Gud.

19 Den Herre HERREN er min Styrke, han gør mine Fødder som Hindens og lader mig gå på mine Høje.

Lignende indlæg:

  • DA31: Habakkuks Bog 11 Det Udsagn, Profeten Habakkuk skuede. 2 Hvor længe skal jeg klage, HERRE, uden du hører, skrige til dig over Vold, uden du frelser? 3 Hvi lader du mig skue Uret, være Vidne til […]
  • DA31: Habakkuks Bog 21 Op på min Varde vil jeg stige; stå hen på mit Vagtsted og spejde, og se, hvad han taler i mig, hvad Svar han har på min Klage. 2 Og HERREN gav mig til Svar de Ord: "Skriv Synet op og […]
  • Hvad står der i bibelen – om bibelen? Lad os som indledning se på et vers fra Johannes evangeliet, kap. 1: "Filip finder Nataniel og siger til ham: Ham, som Moses i loven og ligeså profeterne har skrevet om, ham har vi […]
  • Tidernes Tegn: Nyhedsoverblik 18-20/10 -2014 DET STORE BABYLON (Åb 17:5) Virksomheder sælger udmeldelser af folkekirken For 189 kroner klarer virksomheden afmeldkirkeskat.dk udmeldelsen. Alt, hvad du skal gøre, er at udfylde en […]
Tagged with:    

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development