DA31: Højsangen 3

1 På mit Leje om Natten søgte jeg ham, som min Sjæl har kær, jeg søgte, men fandt ham ikke.

2 »Så står jeg op og går om i Byen, om På dens Gader og Torve og søger ham, som min Sjæl har kær.« Jeg søgte, men fandt ham ikke.

3 Vægterne, som færdes i Byen, traf mig: »Så I mon ham, som min Sjæl har kær?«

4 Knap var jeg kommet forbi dem, så fandt jeg ham, som min Sjæl har kær; jeg greb ham og slap ham ikke, før jeg fik ham ind i min Moders Hus, i hendes Kammer, som fødte mig.

5 Jeg besværger eder, Jerusalems Døtre, ved Gazeller og Markens Hjorte: Gør ikke Kærligheden Uro, væk den ikke, før den ønsker det selv!

6 Hvad er det, som kommer fra Ørkenen i Støtter af Røg, omduftet af Myrra og Røgelse, alskens Vellugt?

7 Se, det er Salomos Bærestol, omgivet af tresindstyve Helte, Israels Helte,

8 alle med Sværd i Hånd, oplærte til Krig, hver med sit Sværd ved Lænd mod Nattens Rædsler.

9 Kong Salomo laved sig en Bærekarm af Træ fra Libanon,

10 gjorde dens Støtter af Sølv, dens Arme af Guld; i Midten er Ibenholt indlagt, Sædet er Purpur.

11 Jerusalems Døtre, gå ud og se på Kong Salomo, på Kronen, hans Moder kroned ham med på hans Brudefærds Dag, hans Hjertens Glædes Dag!

Lignende indlæg:

  • DA31: Højsangen 11 Salomos Højsang. 2 Kys mig, giv mig Kys af din Mund, thi din Kærlighed er bedre end Vin. 3 Lifligt dufter dine Salver, dit Navn er en udgydt Salve, derfor har Kvinder dig kær. 4 […]
  • DA31: Højsangen 21 Jeg er Sarons Rose, Dalenes Lilje. 2 Som en Lilje midt iblandt Torne er min Veninde blandt Piger. 3 Som et Æbletræ blandt Skovens Træer er min Ven blandt unge Mænd. I hans Skygge […]
  • DA31: Højsangen 41 Hvor du er fager, min Veninde, hvor er du fager! Dine Øjne er Duer bag sløret, dit Hår som en Gedeflok bølgende ned fra Gilead, 2 dine Tænder som en nyklippet Fåreflok, der kommer fra […]
  • DA31: Højsangen 51 Jeg kommer i min Have, min Søster, min Brud, jeg plukker min Myrra og Balsam, jeg spiser min Honning og Saft, jeg drikker min Vin og Mælk. Venner, spis og drik og berus jer i […]
Tagged with:    

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development