DA31: Habakkuks Bog 1

1 Det Udsagn, Profeten Habakkuk skuede.

2 Hvor længe skal jeg klage, HERRE, uden du hører, skrige til dig over Vold, uden du frelser?

3 Hvi lader du mig skue Uret, være Vidne til Kvide? Ødelæggelse og Vold har jeg for Øje, der opstod Kiv, og Strid kom op.

4 Derfor ligger Loven lammet, og Ret kommer aldrig frem. Thi når gudløse trænger retfærdige, fremkommer krøget Ret.

5 Se eder om blandt Folkene til Skræk og Rædsel for eder! Thi en Gerning gør han i eders Dage, som I ej vilde tro, om det fortaltes.

6 Thi se, han vækker Kaldæerne, det grumme og raske Folk, som drager viden om Lande for at indtage andres Bo.

7 Forfærdeligt, frygteligt er det, Ødelæggelse udgår derfra.

8 Dets Heste er rappere end Pantere, mer viltre end Ulve ved Kvæld; dets Rytterheste kommer i Spring, flyvende langvejs fra.

9 er de alle på Vej efter Vold. De higede stadig mod Øst og samlede Fanger som Sand.

10 Med Kongerne drev det Spot, Fyrsterne lo det kun ad. Det lo ad hver en Fæstning, opdynged en Vold og tog den.

11 Så suste det videre som Stormen og gjorde sin Kraft til sin Gud.

12 Er du ikke fra fordum HERREN, min hellige Gud? – Vi skal ej dø – HERRE, har du sat ham til Dommer, givet ham Fuldmagt til Straf?

13 Dit rene Blik afskyr ondt, du tåler ej Synet af Kvide; hvi ser du da tavs på Ransmænd, at gudløs sluger sin Overmand i Retfærd?

14 Med Mennesker gør du som med Havets Fisk, som med Kryb, der er uden Hersker:

15 Han fisker dem alle med Krog, slæber dem bort i sit Vod og samler dem i sit Garn; derfor er han jublende glad;

16 han ofrer derfor til sit Vod, tænder Offerild for sit Garn.

17 Skal han altid tømme sit Vod og slå Folk ihjel uden Skånsel?

Lignende indlæg:

  • DA31: Habakkuks Bog 21 Op på min Varde vil jeg stige; stå hen på mit Vagtsted og spejde, og se, hvad han taler i mig, hvad Svar han har på min Klage. 2 Og HERREN gav mig til Svar de Ord: "Skriv Synet op og […]
  • DA31: Habakkuks Bog 31 En Bøn af Profeten Hahakkuk. Al-sjigjonot. 2 HERRE, jeg har hørt dit Ry, jeg har skuet din Gerning, HERRE. 3 Gud drager frem fra Teman, den Hellige fra Parans Bjerge. - Sela. 4 […]
  • 12. September: Forfærdeligt eller forbilledligt? FORFÆRDELIGT ELLER FORBILLEDLIGT? Han gjorde, hvad der var ondt i Herrens øjne ligesom Akabs hus; for de blev hans rådgivere efter hans fars død, til fordærv for ham selv. (2Krøn […]
  • Møder med Jesus 01: Mark 1:1-13: En elektrisk begyndelsehttps://www.youtube.com/watch?v=uLJVKVsl1PA Begyndelsen på evangeliet om Jesus Kristus, Guds søn. Som der står skrevet hos profeten Esajas: Se, jeg sender min engel foran dig, han skal […]
Tagged with:    

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development