DA31: Amos’ Bog 7

1 Således lod den Herre HERREN mig skue: Se, Græshopper kom til Syne, da Efterslætten var ved at gro frem — Efterslætten efter Kongens Høst.

2 Og da de var ved helt at afæde Jordens Urter, sagde jeg: »Herre, HERRE, tilgiv dog! Hvorledes skal Jakob stå det igennem, så lille han er?«

3 Og HERREN angrede. »Det skal ej ske!« sagde HERREN.

4 Således lod den Herre HERREN mig skue: Se, den Herre HERREN kaldte Ild frem til Straf, og den fortærede det store Verdensdyb; men da den vilde til at fortære Agerlandet,

5 sagde jeg: »Herre, HERRE, hold inde! Hvorledes skal Jakob stå det igennem, så lille han er?«

6 Og HERREN angrede. »Ej heller det skal ske!« sagde den Herre HERREN.

7 Således lod han mig skue: Se, Herren stod på en Mur med et Blylod i Hånden.

8 Og HERREN sagde til mig: »Hvad ser du, Amos?« Jeg svarede: »Et Blylod!« Da sagde Herren: »Se, jeg sænker Loddet i mit Folk Israel; jeg vil ikke spare det længer.

9 Isaks Høje bliver øde, Israels Helligdomme styrtes, med Sværd står jeg op mod Jeroboams Hus.«

10 Men Amazja, Betels Præst, sendte Bud til Kong Jeroboam af Israel og lod sige: »Amos stifter en Sammensværgelse imod dig midt i Israels Hus; Landet kan ikke bære alle hans Ord.

11 Thi således siger Amos: For Sværdet skal Jeroboam dø, og Israel skal bortføres fra sin Jord.«

12 Og Amazja sagde til Amos: »Seer, gå din Vej og se at komme til Judas Land! Der kan du tjene dit Brød og profetere.

13 Men i Betel må du ikke profetere længer, thi det er Kongens Helligdom og Rigets Tempel.«

14 Amos svarede Amazja: »Jeg er hverken Profet eller Profetlærling: jeg er Fårehyrde og avler Morbærfigen;

15 men HERREN tog mig fra Hjorden og sagde til mig: Gå hen og profetér for mit Folk Israel!

16 Så hør nu HERRENS Ord! Du siger: Du må ikke profetere mod Israel, ej prædike mod Israels Hus!

17 Derfor, så siger HERREN: Din Hustru bliver Skøge i Byen, dine Sønner og Døtre skal falde for Sværd; din Jord skal udskiftes med Snor, og selv skal du dø på uren Jord. Og bort fra sin Jord skal Israel føres.«

Lignende indlæg:

  • DA31: Amos’ Bog 11 De Ord, som Amos, der hørte til fårehyrderne fra Tekoa, skuede om Israel, i de Dage da Uzzija var Konge i Juda, og Jeroboam, Joas's Søn, i Israel, to År før Jordskælvet. 2 Han sagde: […]
  • DA31: Amos’ Bog 21 Så siger HERREN: for tre Overtrædelser af Moab, ja fire, jeg går ikke fra det: de brændte Edoms Konges Ben til Kalk — 2 så sender jeg Ild mod Moab, den skal æde Kerijots Borge; og […]
  • DA31: Amos’ Bog 31 Hør dette Ord, som HERREN taler imod eder, Israeliter, imod hele den Slægt, jeg førte op fra Ægypten: 2 Kun eder kendes jeg ved blandt alle Jordens Slægter; derfor vil jeg på eder […]
  • DA31: Amos’ Bog 41 Hør dette Ord, I basankøer, I, som bor på Samarias Bjerg og kuer de ringe, knuser de fattige og byder eders Herrer: »Giv hid, at vi kan drikke!« 2 Den Herre HERREN svor ved sin […]
Tagged with:    

Følg Skriften på de sociale medier

Facebooktwitteryoutubeinstagram
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development